29 Σεπτεμβρίου 2019

Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας σε μια τοιχογραφία στο Βόλο

Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών και θέμα εικαστικών παρεμβάσεων. Αυτή τη φορά, η περιπέτεια του Ιάσονα και των Αργοναυτών, "μεταφέρεται" εικαστικά στο Βόλο όπου και αποτυπώνεται σε μια επιφάνεια - τοιχείο μήκους άνω των 400 μέτρων, στην αριστερή πλευρά του κτιρίου του ΟΣΕ, στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί η ομάδα UrbanAct και ο γνωστός καλλιτέχνης Kez.

Το πρώτο τμήμα της τοιχογραφίας, που περιλαμβάνει τα 60 πρώτα μέτρα, είναι ήδη έτοιμο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα το δεύτερο, ολοκληρώνοντας την εικαστική προσέγγιση στον μύθο. Έτσι, η Αργοναυτική Εκστρατεία «έρχεται» με τον… ΟΣΕ στον Βόλο! 




Σε έναν χρόνο, στο πλαίσιο δράσεων για την αισθητική αναβάθμιση του Βόλου, θα έχει ολοκληρωθεί η τεραστίων διαστάσεων τοιχογραφία, που θα περιλαμβάνει εκτός από την 
Αργοναυτική εκστρατεία και την Κενταυρομαχία, αλλά και σύγχρονα θέματα από την ιστορία του σιδηροδρόμου.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη του Βόλου, η UrbanAct, 
με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, έχει στήσει το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών με πάνω από 60 τοιχογραφίες διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης. 

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ , ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου