30 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 30.9.2019

Πατούλης σε Τσίπρα: Δώσε εντολή να κατέβουν οι αφίσες σου. 

Μάριο Ντράγκι σε υπουργό: Αν θες το Grexit κάντο. Μην χρησιμοποιείς όμως για αυτό την ΕΚΤ. 

Καθιστική διαμαρτυρία γυναικών με τα παιδιά τους στη Μόρια.

Πατούλης σε Τσίπρα για τις αφίσες

Να δώσει ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τα εκατοντάδες banners του κόμματός του, να τα αποκαθηλώσουν, ώστε να μην επιβαρυνθούν μέσα των δήμων ή της Περιφέρειας» ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αφού αναφέρεται στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να «απαλλάξει» τους κεντρικούς δρόμους από το φαινόμενο της αφισορρύπανσης.

Χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και στους πολίτες» και διευκρινίζει ότι δεν είναι στην πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα καθώς επιδίωξή του είναι η συνεργασία μαζί τους, ώστε από κοινού «να προωθήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 66 δήμων του Λεκανοπεδίου». 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα (στις 27 Σεπ. 2019) ο κ. Πατούλης είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφία του κάτω από αφίσα του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καλούσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει εντολή νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για να να σταματήσει άμεσα η αφισορύπανση της Αττικής:


Κύριε Τσίπρα, δώστε εντολή να σταματήσει άμεσα η αφισορύπανση της Αττικής.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να προβάλλει τις δράσεις της χωρίς να ρυπαίνει τις πόλεις μας, με σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

«Κύριε Τσίπρα, δώστε εντολή να σταματήσει άμεσα η αφισορύπανση της Αττικής. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να προβάλλει τις δράσεις της χωρίς να ρυπαίνει τις πόλεις μας, με σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας» έγραφε.

Πηγές: parapolitika.gr, twitter.com 


Μάριο Ντράγκι σε υπουργό της ευρωζώνης που πίεζε για Grexit 

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Μάριο Ντράγκι, αναφέρεται στην περίοδο της ελληνικής κρίσης και ιδιαίτερα τους κρίσιμους μήνες του 2015.

Αφού εξηγεί ότι η κρίση χρέους είχε εκραγεί προτού αναλάβει τα καθήκοντά του, προσθέτει: «Επειτα είχαμε την Ελλάδα που έφτασε ξανά κοντά σε χρεοκοπία το 2015. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΚΤ ήταν επιτυχής στην άσκηση μιας πολιτικής που διατήρησε την ενότητα του ευρώ αποτρέποντας παράλληλα κραυγαλέες παραβιάσεις του Συμφώνου Σταθερότητας».

Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ασκήθηκε πίεση ώστε η χώρα να αφεθεί να αποχωρήσει από το ευρώ, αναφέρει πως σε μία συνεδρίαση του Eurogroup και απαντώντας σε υπουργό που εισηγείτο ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε βγει εκτός εδώ και πολύ καιρό, του είπε: «Κοίτα, εάν θες να σπρώξεις την Ελλάδα έξω από το ευρώ, κάντο. Μην χρησιμοποιείς όμως για τον σκοπό αυτό την ΕΚΤ»!

Πηγή: kathimerini.gr 


Καθιστική διαμαρτυρία γυναικών με τα παιδιά τους στη Μόρια

Διεκδικώντας να φύγουν από τη Μόρια, να έχουν ασφάλεια κατά τη διαμονή τους εκεί, ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών κατά τα χθεσινά επεισόδια και «Δικαιοσύνη», περίπου 200 γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες με τα παιδιά τους, πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη Μόρια.



Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα χέρια τους κρατούν κομμάτια από χαρτόκουτα, πάνω στα οποία γράφουν «Scorched hearts» («καμένες καρδιές»).

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός τους ήταν να κατεβούν διαδηλώνοντας στην πόλη της Μυτιλήνης, όμως ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας τις σταμάτησαν 300 περίπου μέτρα από την κύρια είσοδο του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου