30 Μαρτίου 2014

Οι πλουσιότεροι Βρετανοί

Ο πλουσιότερος Βρετανός είναι ο δούκας του Westminster: Η περιουσία του Gerald Cavendish Grosvenor και της οικογένειάς του ανέρχεται σύμφωνα με τον Guardian σε περίπου 7,9 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 9,4 δισ. ευρώ). 
Στην κατοχή του ανήκουν περίπου 770.000 τετραγωνικά μέτρια επιφάνειας οικοπέδων, πάνω από όλα στα ελιτίστικα κομμάτια Mayfair και Belgravia της πόλης του Λονδίνου, νοτιοδυτικά του παλατιού του Buckingham.

Στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων οικογενειών στέκονται οι "αδερφοί Reuben": Ο Simon Reuben - εδώ με τη γυναίκα του Joyce τον Νοέμβριο του 2013 στο Λονδίνο - και ο αδερφός του David έκαναν την περιουσία τους των 6,9 δισ. λιρών (περίπου 8,2 δισ. ευρώ) με μέταλλα, γράφει ο Guardian. Η μεγαλύτερη δουλειά τους ήταν η επέκταση στη Ρωσία. Ακριβώς μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εξαγόρασαν σύμφωνα με την εφημερίδα το ήμισυ των τοπικών παραγωγικών σταθμών αλουμινίου.

Οι "αδερφοί Hinduja" διαθέτουν 6 δισ. λίρες (περίπου 7,2 δισ. ευρώ) και κατακτούν τη θέση τρία στη λίστα των πλουσίων στο Βασίλειο: Οι Srichand και Gopichand Hinduja είναι σύμφωνα με τον Guardia παρόντες σε 37 χώρες με τον όμιλό τους, οι επιχειρήσεις τους εκτείνονται από τραπεζικές εργασίες μέχρι και λιπαντικές ύλες. Η κατοικία της οικογένειας βρίσκεται στη λονδρέζικη Carlton House Terrace κοντά στο παλάτι του Buckingham.  

Μετά από αυτούς ακολουθεί στη θέση τέσσερα της λίστας η οικογένεια Cadogan με μία περιουσία των 4 δισ. λιρών (περίπου 4,8 δισ. ευρώ).

Στον Mike Ashley ανήκει η ποδοσφαιρική ομάδα της Newcastle United - και μία περιουσία ύψους 3,3 δισ. λιρών (περίπου 3,9 δισ. ευρώ), την οποία κέρδισε σε μεγάλο μέρος με την εταιρεία του τύπου Discounter (1), Sports Direct. Έτσι στέκεται σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian στη θέση πέντε της λίστας πλουσίων της Αγγλίας.

(1) Εταιρείες οι οποίες εστιάζουν σε ένα μικρό εύρος προϊόντων και χαμηλό κόστος.

Διαβάστε το άρθρο πλάι-πλάι με το γερμανικό πρωτότυπο κείμενο στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου