27 Μαρτίου 2014

Ομπάμα σε Πάπα Φραγκίσκο: "Είμαι μεγάλος σας θαυμαστής"

Στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχειας επικεντρώθηκαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη, στο Βατικανό.

Η συνάντηση άρχισε λίγο πριν από τις 11:30. «Ευχαριστώ, είναι υπέροχο που σας συναντώ» ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα απευθυνόμενος στον Ποντίφικα, προσθέτοντας ότι είναι «μεγάλος θαυμαστής του». Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απάντησε στα αγγλικά: «Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε».

Το κλίμα της συνάντησης υπήρξε θερμό και με πολλά χαμόγελα, παρά την κάποια διαφορετική προσέγγισή τους στα θέματα της αντισύλληψης και των αμβλώσεων.

«Αν σας δοθεί ευκαιρία, μπορείτε να έρθετε στον Λευκό Οίκο και να δείτε τον κήπο» είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, παρουσία δημοσιογράφων, την ώρα που προσέφερε στον Ποντίφικα ένα συμβολικό δώρο, σπόρους από τον κήπο του Λευκού Οίκου.

Πολλά χαμόγελα λοιπόν, μεγάλα ωραία λόγια, τουλάχιστον ενώπιον των δημοσιογράφων, όπως συνηθίζεται όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από τους πνευματικούς ηγέτες, σε παρόμοιες περιπτώσεις...

Takis Ant /afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου