28 Μαρτίου 2014

Δραγασάκης: «Η κρίση είναι δική μας»

«... Η κρίση είναι δική μας, ...δεν μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ι. Δραγασάκης ενώπιον αντιπροσωπείας γερμανών βουλευτών, που παρέστησαν στην συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τετάρτη. Μια δήλωση που προκάλεσε αμηχανία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και «πάγωσε» την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μα είναι δυνατόν; Εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν ορισμένοι, στο κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει αύριο τη χώρα, ότι οι "ξένοι" μας έκαναν "εξαγωγή" την κρίση; ότι αυτοί φταίνε για το πρόβλημά μας; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

Αντιγράφω από "Το Βήμα" το σχετικό απόσπασμα της παρέμβασης του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δραγασάκη:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης», καθώς και η φράση ότι «απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας».

Μια παρέμβαση που πάρα πολλοί, με εξαίρεση την Αριστερή Πλατφόρμα, θα θεωρούσαν λογική.

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου