30 Μαρτίου 2014

Σε ώρα Μόσχας τα ρολόγια στην Κριμαία

Δύο ώρες μπροστά βρίσκονται πλέον οι δείκτες του ρολογιού στην Κριμαία, καθώς στην περιοχή ισχύει πλέον η ώρα της νέας της πρωτεύουσας, της Μόσχας, σε μια συμβολική ολοκλήρωση της ένταξης της περιοχής στη ρωσική επικράτεια.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία του σιδηροδρομικού δικτύου για την εορταστική τελετή της αλλαγής της ώρας, υψώνοντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας «Κριμαία! Ρωσία!» μετά την επίσημη προσάρτηση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας στις 21 Μαρτίου στη Ρωσία.

«Σας χαιρετώ όλους με την επιστροφή μας στην πατρίδα», δήλωσε ο νέος φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά που έχουμε κάνει είναι προς όφελος της Κριμαίας και των πολιτών της», πρόσθεσε ευχαριστώντας «τον πρόεδρό μας Βλαντίμιρ Πούτιν» και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

«Έτοιμοι για το ταξίδι στο χρόνο» είναι ο πηχυαίος τίτλος της τοπικής εφημερίδας Krymskaïa Gazeta που προειδοποιεί τους κατοίκους για πιθανά προβλήματα υγείας λόγω της αλλαγής της ώρας, όπως διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη.

«Είναι λίγο δύσκολο αλλά ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος», παραδέχτηκε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Λιουντμίλα Μόχοβα.

Η Ρωσία εγκατέλειψε τη θερινή ώρα το 2011 και στο εξής η Μόσχα είναι μόνιμα τέσσερις ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς.

_____________
Πηγή: ethnos.gr 30.03.2014
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63984925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου