21 Μαρτίου 2014

Η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο των Βρυξελλών

«Βιώσαμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια βίαιη ανατροπή του οικονομικού πλαισίου, των πολιτικών συσχετισμών και των κοινωνικών σχέσεων. Η καθημερινότητά μας υποβαθμίστηκε, η πίστη στον εαυτό μας κλονίστηκε, η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη διασαλεύτηκε. Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες, που είχε πολλά κενά και λάθη και η οποία εφαρμόστηκε απρόθυμα και επιλεκτικά από ένα ανέτοιμο πολιτικό σύστημα. Η συνέπεια ήταν να πληρώσει η κοινωνία μας ένα δυσβάσταχτο και άδικο κόστος, και οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο. Σοβεί έτσι ο κίνδυνος ενός συστημικού κενού, που αν δεν αναιρεθεί μπορεί να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς το κοινωνικό πρόβλημα παραμένει μια ανοιχτή πληγή».

Ποιος τα είπε αυτά; Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιος από τον λεγόμενο αριστερό προοδευτικό χώρο. Και όμως τα είπε στις Βρυξέλλεςμιλώντας στη Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Ένα άνθρωπος που ανήκει στο δεξιό συντηρητικό χώρο, ένας άνθρωπος του "κατεστημένου". 

Και συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ΣΕΒ ανέφερε: 
«Ο τόπος μας χρειάζεται πραγματική, ριζική αλλαγή. Μια αλλαγή που η κοινωνία πρέπει συνειδητά να διεκδικήσει, μια αλλαγή που μόνο η κοινωνία μπορεί να εγγυηθεί. Αλλά πρέπει να τη δει ως δικό της συμφέρον, και όχι ως έξωθεν επιβολή. Σε αυτό, όλοι οι υπόλογοι φορείς έχουμε αποτύχει».

» Και γι’ αυτό πιστεύω ότι η πορεία προς τη βιώσιμη έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση στη χώρα μου θα είναι ακόμη μακρά. Δεν αμφιβάλλω, ωστόσο, ότι θα βρούμε το δρόμο μας. Και θα συμπορευτούμε πάλι ενεργά με μία Ευρώπη, που κι αυτή θα έχει ξαναβρεί τον δικό της, κοινό δρόμο προς την ένωση και την ευημερία» κατέληξε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Τελικά καταντάει ...περίεργο, που σε κάποια θέματα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες όλων των αποχρώσεων... 

afirimeno.com
Με πληροφορίες για το κείμενο της ομιλίας του κ. Δασκαλόπουλου από τα "Νέα"
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5099626/daskalopoylos-h-ellada-egine-peiramatozwo-twn-bryksellwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου