1 Αυγούστου 2014

Fitch: Σε "μερική χρεοκοπία" η Αργεντινή

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την Πέμπτη το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, κρίνοντας πως η χώρα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «μερικής χρεοκοπίας» (Restricted Default -RD).

Στην έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως η Αργεντινή δεν κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα των καθυστερημένων πληρωμών για κουπόνια discount ομολόγων μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος 30 ημερών στις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα κριτήρια της Fitch, αυτό συνιστά γεγονός χρεοκοπίας και συνεπακόλουθα ο οίκος υποβαθμίζει το IDR της Αργεντινής σε ξένο νόμισμα σε "RD", από "CC" προηγουμένως και τους τίλους που επηρεάζονται σε "D".

Παράλληλα ο οίκος υποβάθμισε το IDR σε τοπικό νόμισμα κατά 1 βαθμίδα (σε CCC από B-"), κίνηση που αντανακλά την άποψή του πως η οικονομία θα υποφέρει από υψηλή αβεβαιότητα και χρηματοοικονομική μεταβλητότητα, ειδικά καθόσον η διάρκεια της χρεοκοπίας δεν είναι γνωστή.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν από την Fitch και η Standard and Poor's (S&P) είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής σε επιλεκτική χρεοκοπία (SD- Selective default), από "CCC-" πριν. 

Πηγή: Πληροφορίες από www.capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου