6 Οκτωβρίου 2014

Βραζιλία: Ρούσεφ και Νέβες στον δεύτερο γύρο

Σε δεύτερο γύρο, στις 26 του Οκτωβρίου, οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα. Με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ και ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες.

Η 
απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο καθώς, με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων, συγκεντρώνει το 41,08% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες ο οποίος καταλαμβάνει το 34,20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων. Στην τρίτη θέση είναι η περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα με ποσοστό 21,14%.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα...» δήλωσε η Ρούσεφ. Εν τω μεταξύ, η τρίτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία αναμένεται να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο, δεν αποκάλυψε προς τα πού θα προσπαθήσει να κατευθύνει τους ψηφοφόρους της. 

Πηγή: Στοιχεία από www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας, του οποίου η υποψήφια Μαρίνα Σίλβα ήταν η μεγάλη χαμένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την προηγούμενη Κυριακή, αποφάσισε να στηρίξει τον τεχνοκράτη γερουσιαστή Αέσιο Νέβες εναντίον της νυν προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου. (Πηγή: tanea.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή