2 Οκτωβρίου 2014

O μοιραίος κ. Φώτης Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ τις εργασίες του οποίου άνοιξε με την ομιλία του, κατέστησε σήμερα σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, όσο ακολουθείται η σημερινή πολιτική. Τη στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικυρώσει το 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. 
Τελικά είναι πιθανό ο "μοιραίος" αυτός πολιτικός, ο Φώτης Κουβέλης, με τις παλινωδίες και τη στάση του, να καθορίσει τη "μοίρα" της χώρας μας.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του*, ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, μεταξύ πολλών άλλων ανέφερε σχετικά:
"Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική..."
"Λέμε ναι στην αλλαγή κυβέρνησης για την αλλαγή πολιτικών σε προοδευτική κατεύθυνση, με σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ρεαλιστική προσέγγιση των δυνατοτήτων..."
"Η καταψήφιση εκ μέρους μας οποιασδήποτε πρότασης καταθέσουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την Προεδρική εκλογή, πρέπει να θεωρείται με αυτές τις παραμέτρους δεδομένη..." 


* Ολόκληρη η ομιλία του Φ. Κουβέλη στο: http://www.tovima.gr/files/1/2014/10/02/kouv.pdf 

Και μια κριτική από ...δεξια:

O μοιραίος κ. Κουβέλης**
του Νότη Παπαδόπουλου από "tovima.gr"

"Μερικά πράγματα είναι μοιραία: Ο άνθρωπος που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας , και στήριξε την συγκυβέρνηση κόντρα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία να την βάζει τώρα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για την επιβίωση του ιδίου και των βουλευτών του. Αλίμονο". Με αυτές τις φράσεις κλείνει το άρθρο του ο 
Νότης Παπαδόπουλος. 

Προηγουμένως ο ίδιος αρθρογράφος έχει αναφέρει και τα ακόλουθα:
"Τα κίνητρά του δεν είναι καθόλου πολιτικά: τι έχει αλλάξει άλλωστε από τον "λαϊκίστικο και στην ουσία αντιευρωπαϊκό" – λόγια του κ. Κουβέλη - ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υπόσχεται σκίσιμο μνημονίων, παροχές 11,3 δισ ευρώ, μείωση φορολογίας στους περισσότερους έλληνες, σύγκρουση με την Γερμανία για το χρέος - ένα πακέτο εξωφρενικό που εάν εφαρμοσθεί ποτέ θα οδηγήσει και πάλι τη χώρα στα ελλείμματα και ίσως πίσω στο ΔΝΤ! 
Είναι φανερό ότι ο κ. Κουβέλης... επιθυμεί να διασφαλίσει την επανεκλογή των βουλευτών του διαλυμένου κόμματος μέσα από τις τάξεις της Κουμουνδούρου. Και, γιατί όχι, την σίγουρη εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο μετά τις εκλογές του Μαρτίου".

** Ολόκληρο το άρθρο 
του Νότη Παπαδόπουλου στο:
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=637160 

Η κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του κ. Φ. Κουβέλη, είναι φυσικά ευνοϊκή... 

Ένας "μοιραίος" λοιπόν πολιτικός, με ασήμαντη έως μηδενική λαϊκή αποδοχή σήμερα, φαίνεται προς το παρόν (γιατί μετά τις τόσες παλινωδίες του στο εγγύς μέλλον κανείς δεν ξέρει) ότι θα καθορίσει την πορεία του τόπου... 

Το σκίτσο είναι του Πάνου Μαραγκού από το "Έθνος"






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου