16 Αυγούστου 2016

Ασημένιο μετάλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10.000 της κολύμβησης στο Ρίο


Κάνοντας τη δική του αντεπίθεση, δείχνοντας την τεράστια κλάση του, την αστείρευτη εμπειρία του και κυρίως το μεγαλείο της ψυχής του, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε τελικά την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1.52.59.8 στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έχοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Φέρι Γουίρτμαν (1.52.59.8), ο οποίος άπλωσε το χέρι του και ακούμπησε πρώτος την πινακίδα του τερματισμού κατακτώντας έτσι το χρυσό! Οι κριτές χρειάστηκαν τη βοήθεια του «φώτο - φίνις» και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να αποφασίσουν ποιος από τους δύο αθλητές θα αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης. Και όλα αυτά ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης βρισκόταν μέχρι και στην 14η θέση λίγο πριν το τέλος.

«Στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό μου: δώσε ότι έχεις και δεν έχεις. Είχα κλείσει τα μάτια και πήγαινα μηχανικά», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής.



«Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο βάθρο. Αρχισα να το σκέφτομαι στα τελευταία 100 μέτρα. Το ολυμπιακό μετάλλιο ήταν για εμένα το απωθημένο τόσων χρόνων. Αυτό ήταν το όνειρό μου και ύστερα από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις, το κατάφερα. Η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο φινάλε για την καριέρα μου», υπογράμμισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του, Νίκο Γέμελο, στη σύζυγό του και σε όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μόνο που έλειπε από τη συλλογή του μεγάλου 36χρονου έλληνα αθλητή.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με χρόνο 1.53.02. Τον ίδιο χρόνο με τον τρίτο έκανε και ο Κινέζος Ζου Λιτζούν. 

Πηγές: Στοιχεία από tovima.gr και kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Μπράβο! Είναι αλήθεια σαν χρυσό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ανοιχτή επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, η διοίκηση της ΚΟΕ αναφέρει: "Κύριε υπουργέ, Η ΚΟΕ σας προτείνει, ως ύψιστη τιμή στον μεγαλύτερο Έλληνα κολυμβητή όλων των εποχών και Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, να δώσετε στο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού κέντρου της Αθήνας την επωνυμία «Σπύρος Γιαννιώτης», όπως ακριβώς πράξατε στην περίπτωση άλλου μεγάλου αθλητή της καλαθοσφαίρισης. Η πρόταση και η θέση αυτή εκφράζει το ύψιστο ενδιαφέρον στον διαχρονικά διακεκριμένο πρωταθλητή της κολύμβησης από την οικεία ομοσπονδία του. Από την ΚΟΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή