4 Αυγούστου 2016

Αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο μουσικές βραδιές στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μουσική,
χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κλπ, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου, και όχι μόνο.

Ειδικότερα το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει το αυγουστιάτικο φεγγάρι με δύο ξεχωριστές βραδιές: 


Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, το Μουσείο θα υποδεχθεί την γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με αγαπημένα τραγούδια και χορό. Η κεφάτη μπάντα που αγαπήθηκε ως Penny & the Swingin' Cats θα ταξιδέψει το κοινό στην ανεμελιά παλιών εποχών, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου. Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων». Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα, το εστιατόριο θα φιλοξενεί τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό όπως κάθε Παρασκευή, οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου έως τα μεσάνυχτα. Από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι ελεύθερη. Επίσης από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν στη βεράντα του εστιατορίου βραδινό γεύμα ή ποτό με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα. Παράλληλα, στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ. 


Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εσωτερικό του εστιατορίου του Μουσείου γίνονται στο 210 9000915.

Πηγή: Στοιχεία κυρίως από naftemporiki.gr







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου