2 Αυγούστου 2016

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκθέτει κιτς αντικείμενα σε αθηναϊκή γκαλερί

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκθέτει, από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ένα μεγάλο μέρος της συλλογής του με κιτς αντικείμενα σε αθηναϊκή γκαλερί. 

Η έκθεση “Το χάος των αναμνήσεων”
φέρνει στο προσκήνιο το συλλεκτικό πάθος του Γιάννη Μπουτάρη και επιβεβαιώνει τη φήμη του ως αντισυμβατικού ανθρώπου, που δεν διστάζει να παίρνει το ρίσκο και να δοκιμάζει νέες εμπειρίες.


Η συλλογή, που ο Γιάννης Μπουτάρης άρχισε να δημιουργεί από τη δεκαετία του 1980, περιλαμβάνει 2.000 περίπου κιτς αντικείμενα. Μεταξύ άλλων ένα πλήθος από αντικείμενα που απεικονίζουν ζώα (πορσελάνινα, πλαστικά, ξυλόγλυπτα, σκαλισμένα σε μάρμαρο )· πορτρέτα πολιτικών αρχηγών τυπωμένα σε κούπες, ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, μπούστα γυναικών και ημίγυμνες κοπέλες σε ερωτικές πόζες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, δεκάδες αναπτήρες, ζωγραφιστά πιάτα, τασάκια, λυχνάρια, ρολόγια τσέπης και χειρός, κούκλες ματριόσκα, ευφάνταστα διακοσμημένες φιάλες ποτών, τσαγιέρες με λεοπάρ σχέδια, και μια μεγάλη ενότητα με μπιμπελό από διάφορες πόλεις, περιοχές και χώρες, στις οποίες ταξίδεψε ο κάτοχός τους τα τελευταία τριάντα χρόνια. Πολλά από αυτά τα ενθύμια είναι άμεσα αναγνωρίσιμα τοπόσημα: ο Παρθενώνας, ο Λευκός Πύργος, ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σίδνεϊ, ο κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος ή το Manneken Pis («Ο μικρός που ουρεί» ) – το γνωστό μπρούντζινο άγαλμα των Βρυξελλών. 


Πεντακόσια από τα αντικείμενα αυτά θα εκτεθούν στην γκαλερί a.antonopoulou.art στου Ψυρρή.


Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 07:00 – 10:30μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τετ. – Παρ. 02:00 – 08:00μ.μ. & Σάβ. 12:00-04:00μ.μ.

Πηγές: Στοιχεία από athinorama.gr και tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου