1 Αυγούστου 2016

Φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου

Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο πραγματοποιείται στην Αμμουδάρα του δήμου Μαλεβιζίου, από την 1η έως τις 12 Αυγούστου 2016. Πρόκειται, σύμφωνα με τους οργανωτές του, για το πρώτο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Ελλάδα και η είσοδος καθώς και η συμμετοχή του κοινού σ’ αυτό θα είναι ελεύθερη.

Κατά την διάρκειά του φεστιβάλ, ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης σε συνεργασία με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Γλυπτικής από την Ουκρανία Yuriy Mysko και την γνωστή γλύπτρια Lyudmyla Mysko θα φιλοτεχνήσουν γλυπτά από άμμο στη θέση Ξηροπόταμος με θέμα τη θάλασσα.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ θα ασχοληθούν με τον εγκιβωτισμό της άμμου σε καλούπια. Από τις 2 Αυγούστου και για δέκα ημέρες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους δίπλα στη θάλασσα, ενώ οι γλύπτες καλούν μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν τα δικά τους γλυπτά από άμμο στην παραλία.


Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υποδέχθηκε στο δημαρχείο τους γλύπτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση τονίζοντας πως με χαρά αγκάλιασε και έθεσε ο δήμος υπό την αιγίδα του αυτό το πρωτοποριακό για την χώρα μας φεστιβάλ. «Ένα φεστιβάλ που θα προβάλει το Μαλεβίζι και την Κρήτη γενικότερα σε όλο τον κόσμο και που μας δείχνει δρόμους εναλλακτικού τουρισμού που τόσο επιζητούμε» ανέφερε ο δήμαρχος.

Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε ο δήμος Μαλεβιζίου να αποκτήσει την πρώτη εμπειρία και σε συνεργασία με τους γλύπτες να δημιουργήσει μελλοντικά ένα σημαντικό θεσμό στις παραλίες του.

Πηγές: skai.gr, efsyn.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου