23 Αυγούστου 2016

Ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έργου σίτισης προσφύγων

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ. Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί». 

Αυτά αναφέρει στην ερώτηση* που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών. 

Και συνεχίζει η ερώτηση του κ. Κικίλια: «Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα». 

Είχε προηγηθεί η καταγγελία** της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτης Σταμπουλή, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και βέβαια είναι ηθικά ασυμβίβαστο, τόσο η ανάθεση του έργου σίτισης προσφύγων σε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, όσο και ο έλεγχος του ίδιου έργου από την κόρη του προμηθευτή. Υπάρχει σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση και μια ανεπίτρεπτη "σύγκρουση συμφερόντων". 
Φυσικά και εγείρονται ερωτηματικά για το αδιάβλητο της συγκεκριμένης διαδικασίας. Και βέβαια δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν όλα αυτά, συμβαίνουν όμως.

Πηγές: 

1 σχόλιο:

  1. Κατόπιν εορτής! Διαβάζω στο capital.gr: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε απόψε κι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, "ως ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς, τις οποίες διέπραξε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο είναι συντονίστρια η κόρη του"».

    ΑπάντησηΔιαγραφή