29 Αυγούστου 2016

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2016, ασκούν σήμερα με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Συγκεκριμένα:

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας παίρνει επάξια το χρυσό μετάλλιο ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης. Το “κέρδισε” με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Δεσμευόταν να τον καταργήσει και τώρα έρχεται βαρύτερος για εκατομμύρια Έλληνες. Έχει “κερδίσει” και άλλο μετάλλιο. Με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που έλεγε ότι θα διασφαλίσει. Έχει “κερδίσει” και τρίτο. Με τη δραματική μείωση των συντάξεων, ενώ έταζε και 13η.
Ο κ. Τσίπρας ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, με τα μετάλλια της αναξιοπιστίας κρεμασμένα στο λαιμό. Μετάλλια που πληρώνουν πολύ ακριβά οι πολίτες. Και βέβαια, την ώρα που θα είναι στο βήμα, θα τα βλέπουν όλοι».
Πηγή: nd.gr/deltia-tipou 

Από το ΠΑΣΟΚ, τον Τομέα Οικονομίας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Η σχέση των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖ/ΑΝΕΛ με τον ΕΝΦΙΑ είναι γνωστή σε όλο τον ελληνικό λαό. Τον καταψήφισαν με πάθος με επικεφαλής τον κ Τσίπρα που τον χαρακτήρισε δήμευση περιουσιών. Δεσμεύτηκαν το 2014 στη ΔΕΘ για την άμεση κατάργηση του και καλούσαν τους πολίτες να μην τον πληρώσουν.
Σήμερα όχι μόνο τον εισπράττουν για 2η φορά, αλλά καίγονται για την εισπραξιμότητα του προκειμένου να απομακρύνουν τον εφιάλτη του «κόφτη».
Η ιστορία του ΕΝΦΙΑ είναι μια πρωτοφανής πολιτική απάτη με πρωταγωνιστές τους κκ Τσίπρα-Καμμένο και κομπάρσους τους θλιβερούς χειροκροτητές τους. Αυταπάτη είναι το όνειρο του θιάσου να μακροημερεύσει στην εξουσία
».
Πηγή: pasok.gr 

Από το ΚΚΕ, σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τον ΕΝΦΙΑ: 
«Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για αλλαγή ονομασίας του ΕΝΦΙΑ στο απώτερο μέλλον και οι βαρύγδουπες υποσχέσεις για μείωσή του, δεν μπορούν να κρύψουν ότι το βάρβαρο κι άδικο αυτό χαράτσι που διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάλιστα σε ένα λαϊκό εισόδημα που έχει εξανεμιστεί δραστικά αυτά τα χρόνια, δεν βελτιώνεται ούτε αλλάζει, μόνο καταργείται. Αυτή είναι η σύσσωμη απαίτηση της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». 
Πηγή: kke.gr

Από Το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο Facebook «θυμάται», μεταξύ άλλων:
"Τις μέρες που ο κ.Τσίπρας γυρνούσε από κανάλι σε κανάλι υποσχόμενος ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει «τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ», η εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού, παρέδιδε μαθήματα «για να μην πληρώσουμε το κυβερνητικό χαράτσι». «Θα κάνετε μια εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας…» και άλλα τέτοια γελοία έγραφε «Η Αυγή» υπό τον τίτλο (ξαναγράφω) «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ»...
Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν, αφού είναι ακόμη στις επάλξεις, τώρα που μεγαλώνει η οργή για «τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ» να αρθρογραφήσουν στην εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού αυτή την φορά με τον τίτλο «Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος όταν πληρώνει ΕΝΦΙΑ»"
.
Πηγή: topotami.gr 

Εξάλλου από την Ένωση Κεντρώων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος είπε χαρακτηριστικά: 
«Όσο και να προσπαθεί ο κ. Αλεξιάδης να "συγκινήσει" τους Έλληνες πολίτες με τον ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά και η κοινωνία με το ζόρι στέκεται όρθια. Οι οικονομικές – φορολογικές προτάσεις της κυβέρνησης είναι κακές. Χρειάζεται επειγόντως άλλος σχεδιασμός που θα αποβλέπει στο κόψιμο των παθογενειών, στις περικοπές των μη αναγκαίων δαπανών και στην γενικευμένη ελάφρυνση των νοικοκυριών». 
Όμως η δήλωσή του αυτή ήταν και η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι, με τον κ. Λεβέντη να δείχνει έντονη δυσαρέσκεια, κάτι που δρομολόγησε την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου από την Ένωση Κεντρώων.
Σχετική ανάρτηση: afirimeno.com

1 σχόλιο: