2 Ιουνίου 2018

Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως!

Με μία ανακοίνωση πρωτοφανή στα χρονικά των σχέσεων ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με πολίτες, η Ρένα Δούρου επιτίθεται στους ...κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που αγωνίζονται για την ανάταξη του Πάρκου.

Παίρνοντας ως αφορμή την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου για «ενδεχόμενες ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που βρίσκεται το Πάρκο» (εμπόριο ναρκωτικών, κλειστές παιδικές χαρές, κλειστά αναψυκτήρια και κιόσκια, κλειστές τουαλέτες, κλειστή ύδρευση, αυθαίρετες καταλήψεις της Πλατείας Πρωτομαγιάς κλπ), η κυρία Δούρου, σύμφωνα με το skai.gr, κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για… παραπληροφόρηση, «θεατρινισμούς» (έμμεση βολή στη Μιμή Ντενίση) και πολιτικαντισμούς (έμμεση βολή στον Γιώργο Πατούλη), ενώ ειρωνεύεται ακόμα και τη συμβολική κίνηση των κατοίκων να βάψουν με ασβέστη την πρόσοψη του εγκαταλελειμμένου αναψυκτηρίου “Green Park”, ως κραυγή απόγνωσης για τη λειτουργία της μεγαλύτερης πιάτσας εμπορίας ναρκωτικών της Αθήνας στον χώρο, .

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Δούρου δεν περιλαμβάνει ούτε μία αναφορά στις απειλές των οργανώσεων «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ» και «Αυδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής» εναντίον των «μίζερων μικροαστών κατοίκων του Πάρκου» που, σύμφωνα με τις οργανώσεις, «δεν έχουν καμία θέση στο Πεδίον του Άρεως» και θα «τους κάνουμε να φύγουν τρέχοντας από το Πάρκο».

Αντιθέτως, η Περιφερειάρχης Αττικής δίνει πλείστα όσα «εφόδια» σε εκείνους που τρομοκρατούν του πολίτες, καθώς αποκαλεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως «όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του Πάρκου με σαφή πολιτική ατζέντα», και «ανώνυμους, ψευδόμενους υβριστές». 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ άλλων, αναφέρει:  

«... Πλέον οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού. Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fake news. 

Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών. Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή
και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον».


Της ανακοίνωσης της κυρίας Δούρου ακολούθησε σκωπτική ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στην οποία σημειώνει ότι «τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μήνυσε τον εαυτό της η κυρία Δούρου για τις ευθύνες της, όπως είχε κάνει για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής», ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για «προφανή ανεπάρκεια της κυρίας Δούρου να διαχειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητάς της»: 

Γιάννης Σγουρός: «Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μήνυσε τον εαυτό της…» 

«Για πολλοστή φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ελέγχεται από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες της. Δυστυχώς, αντί να προβληματιστεί που εμπλέκεται σε ακόμη μία δικογραφία, κοιτάζει πώς θα δικαιολογηθεί για το χάλι που επικρατεί, ρίχνοντας το ανάθεμα μετά από τέσσερα χρόνια θητείας στους “προηγούμενους” ή, ακόμη, και στους κατοίκους της περιοχής που ενδιαφέρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως. (...) Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Τουλάχιστον αυτή τη φορά η κ. Δούρου δεν μήνυσε τον εαυτό της, όπως στην περίπτωση της Μάνδρας».

Γιώργος Πατούλης: «Τραγική ανεπάρκεια της κυρίας Δούρου».

«Η εισαγγελική έρευνα που θα διεξαχθεί για το Πεδίο του Άρεως, αποτελεί ίσως την αφετηρία προκειμένου να δοθεί επιτέλους τέλος σε μια κατάσταση που αποτελεί ντροπή για την Αθήνα. Η κα Δούρου μετά από σχεδόν 4 χρόνια στη Διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με τον εισαγγελέα, εξαιτίας της προφανούς ανεπάρκειας της να διαχειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητας της. Η ανεπάρκεια αυτή αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στην περίπτωση της Μάνδρας. (...) Παράλληλα δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να περάσει ο έλεγχος και η ευθύνη διαχείρισης του Πεδίου του Άρεως με τους ανάλογους πόρους, στο Δήμο της Αθήνας». 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου