22 Ιουνίου 2018

Εξώφυλλο στο TIME: Ο Τραμπ καλωσορίζει στην Αμερική το προσφυγόπουλο που κλαίει

Ένα εξώφυλλο με το οποίο καυτηριάζει την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι και χθες στην Αμερική, με την απόφαση Τραμπ να διαχωρίσει τα παιδιά από τους γονείς μετανάστες που περνούσαν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, επέλεξε το γνωστό περιοδικό TIME. Προσθέτουμε και δυο σχετικά σκίτσα, στη συνέχεια:

Το εξώφυλλο του 
TIME είναι κόκκινο, με τον Τραμπ να κοιτάζει ένα μικρό κορίτσι πρόσφυγα που έχει ξεσπάσει σε κλάματα, και να το… καλωσορίζει στην Αμερική.

«Welcome to America», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί το TIME, που κατάφερε να αποτυπώσει με ιδιαίτερη σημειολογία μία σκληρή πραγματικότητα. 



«Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι δύο ετών από την Ονδούρα και έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του, η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας. Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να την πάρω αλλά δεν μπορούσα», δήλωσε ο φωτογράφος στο περιοδικό.

Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να υπέγραψε χθες το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, ωστόσο μέχρι τις χθεσινές υπογραφές, είχε προηγηθεί κατακραυγή από τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο για τη συγκεκριμένη πρακτική.


Η μεταναστευτική πολιτίκή του Τράμπ από τη σκοπιά της σάτιρας σε δυο σκίτσα: 


Σκίτσο του Kevin Kallaugher (KAL) στον Economist για τις μεταναστευτικές πολιτικές του Τράμπ. Σημειώνεται ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αναφέρεται και ως GOP (συντομογραφία για το Grand Old Party) και έχει σαν σήμα τον ελέφαντα: 

Η έκκληση της διεθνούς κοινότητας στον Τραμπ, σύμφωνα με το σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή":

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.342 παιδιά χωρίστηκαν από 2.206 γονείς ανάμεσα στις 5 Μαΐου και τις 9 Ιουνίου. 

Πηγή: Με στοιχεία και από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου