28 Ιουνίου 2018

Βεβήλωσαν πάλι το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Βαρβαρότητα που προσβάλλει την ιστορία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, επαγγελματίες της περιοχής, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, που σήμερα το πρωί, περνώντας μπροστά από το μνημείο, κοντοστέκονταν με την απορία ζωγαφισμένη στο βλέμμα, ζητώντας να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.

Χθές, άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη.

Η ενέργεια αυτή φαίνεται να αποδίδεται σε άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία, η οποία έγινε χθες σε συνέχεια του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ).

Είναι η τρίτη φορά που μέσα σε λίγους μήνες το Μνημείο του Ολοκαυτώματος βεβηλώνεται. Οι δύο (πρόσφατες) προηγούμενες ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό των δραστών που βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

«Το μίσος και η ρατσιστική βία που οδήγησαν το χέρι των δραστών δεν αρμόζουν στη Θεσσαλονίκη». Την «αποστροφή και την απερίφραστη καταδίκη της» για τη χθεσινοβραδινή βεβήλωση -για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες- του μνημείου του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, με σημερινή ανακοίνωσή της, καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία, όπως τονίζει, «οφείλει να προβληματίσει το σύνολο της κοινωνίας μας».

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr. 
Φωτό: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου