16 Ιουνίου 2018

Δηλώσεις Μπαρμπαρούση που μόνο ζημιά προκαλούν

Ο βουλευτής, μέχρι και χθες της Χρυσής Αυγής, Κων. Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για όσα είπε χτες το πρωί στη Βουλή όταν κάλεσε σε πραξικόπημα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Μπαρμαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων κάτω από βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν το βουλευτικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαρμαρούσης αναζητείται μετά από δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, μετά τα όσα ανέφερε στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μπαρμπαρούσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό, κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα, και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας». Αμέσως μετά και βλέποντας τις αντιδράσεις των βουλευτών, είπε τη φράση «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» (χώρος όπου θα υπογραφεί η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων), δείχνοντας έτσι ουσιαστικά και δίχως αμφιβολία ότι υφίσταται «ιδεολογική» κάλυψη σε πράξεις δολοφονικής βίας από το συγκεκριμένο χώρο. Εξάλλου η πρόκληση αυτή έτυχε επιδοκιμασίας από τους παριστάμενους βουλευτές της ΧΑ οι οποίοι χειροκρότησαν τον ομιλητή.

Ο αρχηγός 
της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και προφανώς μόλις διαπίστωσε ότι επρόκειτο να κινηθούν ακόμα και ποινικές διαδικασίες, προέβη σε πράξη διαγραφής του Κ. Μπαρμπαρούση, ενώ δήλωσε και πως όσα είπε είναι εκτός γραμμής του κόμματός του.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης έχει καταφύγει στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας που είναι και η εκλογική του περιφέρεια. Μέχρι το πρωί του Σαββάτου ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ο μέχρι χθες βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν είχε εντοπιστεί.

Σε εξέλιξη είναι λοιπόν ένα ακόμη περιστατικό το οποίο, αν και από μόνο του δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανό να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία τη χώρα μας, προστιθέμενο όμως στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας μόνο ζημία μπορεί να προκαλέσει στην εικόνα της Ελλάδας, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι έχουμε γίνει μια κανονική δημοκρατική χώρα.

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Το βουλευτικό αυτοκίνητο οδηγούσε ο Κ. Μπαρμπαρούσης όταν παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν χθες βράδυ, στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Κ. Μπαρμπαρούσης δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα κατάφερε οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή, να ξεφύγει με το βουλευτικό volvo από τα περιπολικά της αστυνομίας που τον καταδίωκαν. kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή