26 Ιουνίου 2018

Καταδίκη Πολάκη για ανάρτησή του στο Facebook

Απόφαση κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θεωρήθηκε προσβλητική για τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πούλη, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το διατακτικό της δικαστικής απόφασης, που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή, ο κ. Πολάκης καλείται να καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης στον κ. Πούλη και να κατεβάσει την ανάρτησή του από τις 3 Μαΐου 2017, για την οποία καταδικάστηκε.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα πρέπει να αναρτήσει στο Facebook το δια ταύτα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και μάλιστα προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Αντιδρώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε, και πάλι στο Facebook, τα εξής:

Παυλος Πολακης
6 ώρες πριν
Σε λίγο στη Βουλη θα υποστηρίξω την τροπολογία για το επικουρικό προσωπικό και το προσωπικό των Μεθ μέσω Κεελπνο .
Εμείς ότι λέμε το κάνουμε ξεπερνώντας τα εμπόδια που κάποιοι συνειδητά ,αξιοποιώντας τμήμα της Δικαιοσυνης προσπαθούν να μας βάλουν ,για να ακυρώσουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας !!!!


Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε σχετικά στο Twitter: «Οφείλω και προσωπικά να δώσω δημοσίως συγχαρητήρια στον κ. Σταμάτη Πουλή και την σύζυγο του, διότι έμειναν όρθιοι στους εκβιασμούς και έφθασαν στην σημερινή δικαίωση. Ο Πολάκης πλέον και με την βούλα της Δικαιοσύνης είναι ένας συκοφάντης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωγή συζητήθηκε ερήμην του Π. Πολάκη, ο οποίος όμως έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ώστε να κριθεί η υπόθεση και από ανώτερο δικαστήριο.
Πηγές: kathimerini.gr , protothema.gr , Facebook, Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου