23 Ιουνίου 2018

Οι ωραιότερες μασκότ του Μουντιάλ

Ο Λονδρέζος Willie. 
Όταν στο Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966 έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της στα ποδοσφαιρικά γήπεδα μια μασκότ πολλοί το θεώρησαν σαν ένα κακόγουστο αστείο. O Willie το λιοντάρι όμως γρήγορα αγαπήθηκε από τον κόσμο κι έτσι η ιδέα της μασκότ υιοθετήθηκε από όλες τις επόμενες διοργανώσεις. Μια ματιά σε μερικές αγαπημένες μασκότ που έγραψαν ιστορία. Η επιλογή από τη Deutsche Welle:

Το ισπανικό πορτοκάλι
Συνήθως για τις μασκότ του Μουντιάλ επιλέγονται ζώα. Αλλά η Ισπανία, όταν φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1982, έκανε τη διαφορά και επέλεξε για μασκό ένα... πορτοκάλι, τον Νaranjito. Aν και σε πολλούς τότε η ιδέα αυτή δεν φάνηκε καλή, ο Νaranjito είναι μέχρι σήμερα γνωστός και αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους στην Ισπανία. 

Ο Ιταλός «Ciao»
Στο πνεύμα της ψηφιακής εποχής που δειλά-δειλά ξεκινούσε στις αρχές της δεκαετίας του ´90 η Ιταλία επέλεξε μια μασκότ που κινούνταν που παρέπεμπε σαφώς στην επανάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο «Ciao» σε κυβιστικό στιλ φορούσε τα χρώματα της Εθνικής Ιταλίας. Δεν ήταν ούτε ζώο, ούτε φυτό αλλά έμοιαζε με ρομπότ.

Το γερμανικό δίδυμο του 1974
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η Γερμανία το 1974 οι μασκότ ήταν δύο, ο «Τικ» και ο «Τακ». Δύο αγόρια με κατακόκκινα μάγουλα, δόντια πεταχτά και τεράστια ποδοσφαιρικά παππούτσια. Θεωρήθηκαν κιτς αλλά τουλάχιστον οι δύο μασκότ είχαν την τύχη να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Και να τον κερδίσουν μαζί με τη Γερμανία.

Το γερμανικό λιοντάρι του 2006
Ο Goleo ήταν η μασκότ του δεύτερου Μουντιάλ που διοργανώθηκε επί γερμανικού εδάφους το 2006. Σε κάθε αγώνα ήταν παρών στην άκρη του γηπέδου και δεν έχανε ευκαιρία να πανηγυρίσει με κάθε γκολ. Ήταν ένα συμπαθέστατο λιοντάρι που φορούσε μόνο μια ποδοσφαιρική φανέλα και ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου