5 Φεβρουαρίου 2023

Σπίρτζης: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο»!

Μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης και αναλύοντας τις θέσεις του κόμματός του, είπε, μεταξύ άλλων, στους συγκεντρωμένους ο Χρήστος Σπίρτζης: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο»! Και συμπλήρωσε: «Όπως λεέι και ο Παύλος (Πολάκης) "τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς"».

Δεν εξήγησε βέβαια πως εννοεί "το άγριο", με το οποίος συνήθως επενέρχονται αυταρχικά καθεστώτα. Ούτε πως είναι δυνατόν "το άγριο" να συμβαδίζει με τη Δημοκρατία. Και μιας και η ομιλία του ήταν καθαρά προεκλογική, δεν μας είπε πως συμβιβάζεται στις εκλογές που έρχονται "το άγριο" με την ελεύθερη έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Ή μήπως ο κ. Σπίρτζης θέλησε απλά να δείξει ένα κάποιο (κακώς εννοούμενο) δυμαμισμό και ότι δεν υστερεί απέναντι στον αυταρχικό Πολάκη που έτυχε να είναι δίπλα του.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Παύλος Πολάκης. Θέλησε και αυτός να ξεπεράσει την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία λίγες μέρες νωρίτερα είχε αφήσει βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του Νικού Ανδρουλάκη λέγοντας ότι "μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών".

Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση διακυβέρνησης του Αλ.Τσίπρα, αυτό θα συμβεί γιατί «είτε είναι “πιασμένοι” όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι “κολλημένοι” όπως το ΚΚΕ».

Και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από τα κόμματα: Με «το άγριο», πιασμένους και κολλημένους, πολλή Δημοκρατία «μυρίζει», σχλίασε η Νέα Δημοκρατία. «Ευτυχώς ο δρόμος των μεγάλων ανατροπών ανοίγει από "κολλημένους", που δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα» σχολίασε το ΚΚΕ.

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου