3 Φεβρουαρίου 2023

«Hellenic Hydrogen»: Η κοινοπρακτική εταιρεία από Motor Oil και ΔΕΗ

Στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Hydrogen προχώρησαν η Motor Oil και η ΔΕΗ, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, που στοχεύουν, όπως αναφέρουν, «με προσήλωση και σταθερά βήματα στη διαμόρφωση της ενεργειακής λύσης του μέλλοντος».

Στη νέα αυτή κοινοπρακτική εταιρεία, όπου η Motor Oil κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% αυτού, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος 
διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά ενέργειας.

Στη φωτογραφία επάνω: Από αριστερά, Γιώργος Τριανταφύλλου-γ. δ/ντής Στρατηγικής Ομίλου Motor Oil, Δημ. Τριανταφυλλόπουλος-CEO Hellenic Hydrogen, Γιώργος Στάσσης-CEO ΔΕΗ

Με την ενεργειακή μετάβαση να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα, στην κορυφή του επιχειρηματικού και στρατηγικού σχεδιασμού της Hellenic Hydrogen βρίσκεται σαφώς η ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που επιταχύνουν τον «πράσινο μετασχηματισμό». Σε αυτήν την κατεύθυνση, η εταιρεία δηλώνει πως θα εστιάσει στην ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μεγάλους και έμπειρους συμβουλευτικούς οίκους, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη δυναμικότητα των μετόχων της στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής και διάθεσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Το πράσινο υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, αλλά και στην πράσινη μετάβαση της βιομηχανίας. Η επίσημη σύσταση της Hellenic Hydrogen αποτελεί, επομένως, ορόσημο στην πορεία επίτευξης της ενεργειακής ασφάλειας καθώς και της αλλαγής του ενεργειακού μείγματος με στόχο ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της Hellenic Hydrogen, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, δήλωσε σχετικά: «Το μέλλον της ενέργειας είναι ήδη εδώ. Σήμερα εγκαινιάζουμε το πρώτο κεφάλαιο της Hellenic Hydrogen, μιας εταιρείας που θα πρωταγωνιστήσει στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας με όραμα να καταστήσει την Ελλάδα έναν στρατηγικό ενεργειακό κόμβο. Με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, το πράσινο υδρογόνο θα αποτελέσει μια αξιόπιστη ενεργειακή λύση για τη χώρα, δημιουργώντας για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία. Μια ευκαιρία για καινοτομία, επίτευξη των κλιματικών στόχων και ταχύτερης ανάπτυξης ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην προσέλκυση επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου