26 Φεβρουαρίου 2023

Εκτροχιάζεται ο Πολάκης και «θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης»

(upd) Απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης. Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Είχε προηγηθεί η προκλητική ανάρτηση του Πολάκη για προγραφές 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ. «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» ανέφερε. Και, μετά τις αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχε πάρει την απάντηση από "πηγές" του ΣΥΡΙΖΑ: "Προφανώς έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης".

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Νωρίτερα γράφαμε:

Ο Παύλος Πολάκης εκτροχιάζεται, με τις προγραφές που προτείνει υπερβαίνει τα ανεκτά όρια όχι της ευπρέπειας και του πολιτικού πολιτισμού, αυτά τα έχει υπερβεί χρόνια τώρα, αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Με προκλητική ανάρτησή του στρέφεται εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς» αναφέρει.
 Εύλογες οι αντιδράσεις από τη ΝΔ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που απαντά "προφανώς έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης".

Μία προκλητική ανάρτηση στο Facebook έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης «στοχεύοντας» δικαστές, τραπεζίτες, δημοσιογράφους αλλά και τον επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβάλοντας το επιχείρημα πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Στην διαδικτυακή «προκήρυξή» του εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ, στοχοποιεί Μέσα Ενημέρωσης, δεσμεύεται για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Παππά όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».

Οι 15 δημοσιογράφοι των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης με το απειλητικό μήνυμα «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» είναι οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Αυτιάς, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Στραβελάκης, Τάκης Χατζής, Θανάσης Μαυρίδης, Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργος Παπαδάκης, Αλέξης Παπαχελάς και Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Η ανάρτηση Πολάκη στο 
Facebook:

Παυλος Πολακης
14 ώρ. ·
ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!


Ανακοίνωση της ΝΔ για την ανάρτηση

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Προφανώς έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Πηγές της Κομουνδούρου «απάντησαν» σήμερα στην προκλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του», αναφέρουν οι πηγές. «Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας». Τονίζουν μάλιστα ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Το ερώτημα

Έχει άραγε αποφασίσει ο ίδιος ο Παυλος Πολάκης να είναι εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιχειρεί «ηρωική έξοδο»; Το είχε άλλωστε δηλώσει, λίγες μέρες νωρίτερα, στην περίπτωση του Μιχάλη Χαιρετάκη* λέγοντας "μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα".

afirimeno.com
Με στοιχεία από Facebook.com και kathimerini.gr

*Σχετική ανάρτηση: Ισχύει ή όχι η υποψηφιότητα Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου