10 Μαΐου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 10.5.2015

Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβουλίο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση. 
tovima.gr 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν (Γιούνκερ) εμφανίζεται, σύμφωνα με την γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα FAZ, αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα βλέποντας «το ποτήρι μισογεμάτο» ενώ η εφημερίδα μιλά για «σημαντικές προσεγγίσεις» μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή.
tovima.gr 

Ενα πρόγραμμα σε μορφή τελεσιγράφου που θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση συζητούν οι εταίροι στο παρασκήνιο, σε περίπτωση που οι συζητήσεις δεν προχωρήσουν επί της ουσίας. Η πρόταση αναμένεται να γίνει στο τέλος Μαΐου, καθώς τότε εκτιμούν ότι θα προκύψει ανάγκη για άμεση συμφωνία και εκταμίευση. 
kathimerini.gr 

«Θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα», αλλά όχι τη Δευτέρα, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 
tovima.gr

Μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Το Παρόν. Οι πολίτες που συμμετείχαν έδωσαν τα εξής ποσοστά στα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ 38,3%, Νέα Δημοκρατία 20,4%, Ποτάμι 6,3%, ΚΚΕ 5,1%, ΑΝΕΛ 4,5%, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΠΑΣΟΚ 3,5% Λοιπά/ΔΞ-ΔΑ/Αδιευκρίνιστη ψήφος 17,5%.
ethnos.gr

Bloomberg: Εντεινόμενες πιέσεις δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από το εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού αλλά και από την ίδια την παράταξή της ώστε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για χάρη του ευρώ. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης αμφισβητούν την στάση της να κρατάει την πλέον χρεωμένη χώρα στην ευρωζώνη των 19. 
kathimerini.gr 

«Ζωντανεύει» το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης το Καλοκαίρι. Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να λειτουργήσει συμβολικά, για μία φορά στη διάρκεια του Καλοκαιριού, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο. 
ethnos.gr 

Μια μέρα μετά την εντυπωσιακή παρέλαση στη Μόσχα για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον τερματισμό του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφθηκε τη Μόσχα και κατέθεσε μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν στεφάνι στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. H γερμανίδα καγκελάριος θέλησε να τιμήσει έστω και μια μέρα μετά την παρέλαση, τη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών,αμάχων αλλά και των σοβιετικών στρατιωτών, για τη συμβολή των τελευταίων στην απελευθέρωση της χώρας της από τους ναζί.
Deutsche Welle 

Εκρηκτική η κατάσταση στην ΠΓΔΜ. Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο μας έρχονται από το Κουμάνοβο με συγκρούσεις αστυνομίας με Αλβανούς σε μια περίοδο που η πολιτική κρίση βαθαίνει. Ο σερβικός τύπος προειδοποιεί για κίνδυνο δημιουργίας Μεγάλης Αβανίας.
Deutsche Welle 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου