12 Μαΐου 2015

Πρόταση Ρωσίας για ένταξη Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS

Στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική) ενδέχεται να συμμετάσχει η Ελλάδα. Σχετική πρόσκληση δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της υπό ίδρυση τράπεζας των BRICS, Σεργκέι Στορτσακ.

Ο κ. Στορτσακ κάλεσε επισήμως την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση ευχαρίστησε τον κ. Στορτσακ εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Πηγές: www.tovima.gr και www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Η αποκάλυψη αυτή την εβδομάδα από την Αθήνα ότι η Ρωσία θέλει να κάνει την Ελλάδα το έκτο μέλος της BRICS bank, ακούστηκε σαν ένα "καθυστερημένο αστείο της Πρωταπριλιάς" αναφέρει ο Jim O’Neil, πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Group Inc, ο οποίος το 2011 επινόησε τον όρο BRIC. Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή