24 Μαΐου 2015

Οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Οι ακραίοι ισλαμιστές κατέλαβαν την περασμένη Τετάρτη την πόλη Παλμύρας, που είναι γνωστή και με την αραμαϊκή ονομασία Ταντμόρ, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις. Πλέον η μαύρη σημαία του Χαλιφάτου υψώθηκε στην ακρόπολη της πόλης. 

«Η ακρόπολη της Ταντμόρ υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου» έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. 

Εν τω μεταξύ ανησυχητικές είναι οι αναφορές που έρχονται από την Παλμύρα της Συρίας, η οποία βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της ISIS. 

Τα συριακά ΜΜΕ, που πρόσκεινται στο καθεστώς του Άσαντ, υποστηρίζουν πως στην πόλη δολοφονήθηκαν 400 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα. 

Παράλληλα αυξάνεται η αγωνία για την τύχη του Μνημίου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 

Πηγή: www.tovima.gr 

Σχετική ανάρτηση: O πόλεμος απειλεί την Παλμύρα

2 σχόλια:

  1. Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν περίπου 20 άνδρες σε δημόσια θέα μέσα σε αρχαίο αμφιθέατρο στην Παλμύρα της Συρίας με την κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτές του καθεστώτος Άσαντ, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πηγή: tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω σήμερα ότι "Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς που θεωρούν ειδωλολατρικούς στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, γνωστοποίησε σήμερα η εξτρεμιστική οργάνωση. Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές..."
    Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή