13 Μαΐου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 13.5.2015

(upd) Μείωση κατά 0,2% το 1ο τρίμηνο 2015 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2014 παρουσίασε το ΑΕΠ. Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ έχει ως εξής: «Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου κατά το 1ο τρίμηνο 2015, παρουσίασε μείωση κατά 0,2%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2014, ενώ σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2014 παρουσίασε άφιξη κατά 0,3%». 

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι οι αθλιότητες έγιναν επί πρωθυπουργίας μου όταν στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση των εξοπλιστικό με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας την Τετάρτη. 
tanea.gr

Πυρκαγιά σε επιβατηγό σκάφος με 300 επιβαίνοντες στην Αδριατική. Η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Το πλοίο, το Francesca της Adria Ferries, είχε ξεκινήσει από το Μπάρι της Ιταλίας με προορισμό το Δυρράχιο της Αλβανίας. Η φωτιά τέθηκε εγκαίρως υπό έλεγχο και το πλοίο ρυμουλκήθηκε πίσω στο Μπάρι. Κανείς επιβάτης δεν τραυματίστηκε.
tovima.gr  

Σύσκεψη με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών έχει το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια και η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας. Αναμένεται συζητηθεί η πρόσκληση που έχει απευθύνει πρόσφατα η Ρωσία, για να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. 
kathimerini.gr 

Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το σενάριο της εφαρμογής ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 20% με χαμηλότερο συντελεστή 10%, εντάσσοντας τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο) στον χαμηλό συντελεστή. Η αλλαγή αυτή εξετάζεται να συνοδευθεί με κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιά του Αιγαίου. 
news.in.gr 

Το θέμα της επανεκκίνησης του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, αναμένεται να κλείσει σήμερα. Θα αφορά στην πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ με δυνατότητα επιλογής (option) του προτιμητέου επενδυτή να ανέλθει στο 67%. Χθες, παρ' ότι συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για να να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, εν τούτοις αυτές παραμένουν σε στάση αναμονής, προκειμένου να ανάψουν το «πράσινο φως» η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.
kathimerini.gr 

Παρέμβαση υπέρ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε με δήλωσή του ο επίτιμος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «κατηγορώντας» τον Γιάννη Στουρνάρα «γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας» εκφράζοντας έτσι εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτή που έχει η κυβέρνηση.  
protothema.gr 


Champions League: Στον τελικό του Βερολίνου αντιμέτωπες θα είναι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Η Μπαρτσελόνα παρά την ήττα της χθες βράδυ με 3-2 στο Μόναχο από την Μπάγερν, αφού είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 3-0 στο "Καμπ Νου". Επίσης η Γιουβέντους, που αγωνιζόμενη σήμερα το βράδυ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη ρεβάνς της νίκης των Ιταλών με 2-1 στο Τορίνο. Έτσι στον τελικό της 6ης Ιουνίου η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει στο Βερολίνο τη Γιουβέντους. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου