4 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κάτω του μετρίου η κυβέρνηση

Κάτω του μετρίου «αξιολογούν» οι πολίτες τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστημίου Μακεδονίας) για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Με άριστα το "10" στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες τη βαθμολογούν με 4. 

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε, το 6% ότι βελτιώθηκε και το 60% ότι παραμένει στα ίδια επίπεδα. 

Συγκριτικά με ένα χρόνο πίσω, το 52% δηλώνει οτι η οικονομική του κατάσταση χειροτέρεψε, το 43% ότι είναι στα ίδια επίπεδα και μόλις 4,5% ότι βελτιώθηκε.

Εξάλλου, μέσα στους επόμενους 12 μήνες το 30% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι θα καλυτερέψει, το 26% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις. 

Ενδιαφέρον έχουν και κάποιες ακόμη απαντήσεις: 

Στο ερώτημα "Ας υποθέσουμε πως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καταλήγουν σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση αποφασίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εσείς ανάμεσα…
Στην παραμονή στο ευρώ και στην επιστροφή στη δραχμή, τι θα επιλέγατε"; 
Το 66,5% επιλέγει ευρώ και το 27% δραχμή
Στην παραμονή στο ευρώ με την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου και στην επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική, τι θα επιλέγατε ; 
Το 55,5% επιλέγει την παραμονή στο ευρώ με την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου και το 35% την επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική. 
Συμπέρασμα: Οι απαντήσεις προφανώς θα προβληματίσουν την κυβέρνηση που εξετάζει (σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της) τη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος.  

Στο ερώτημα "Ας υποθέσουμε πως ένας φίλος σας είχε αποταμιεύσεις 10.000 € και ζητούσε την άποψή σας σχετικά με τη διαχείρισή τους. Τι από τα παρακάτω θα τον συμβουλεύατε" απάντησαν ως εξής:
Να τις τοποθετήσει στην Τράπεζα 46,5%
Να τις φυλάξει κάπου σε ασφαλές μέρος 25,5%
Να τις στείλει στο εξωτερικό 14%
Συμπέρασμα: Χαμηλή εμπιστοσύνη στις Τράπεζες και γενικότερα στην Πολιτεία.

Στο ερώτημα "Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των παρακάτω τομέων δραστηριότητας;" δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:
Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Συμφωνούν 51%, Διαφωνούν 37%.
ΕΥΔΑΠ / ΕΥΑΘ, Συμφωνούν 25,5%, Διαφωνούν 67,5%.
Περιφερειακά Αεροδρόμια, Συμφωνούν 49,5%, Διαφωνούν 41,5%.
ΔΕΗ, Συμφωνούν 32,5%, Διαφωνούν 60%.
ΤραινΟΣΕ, Συμφωνούν 52,5%, Διαφωνούν 38,5%.
Συμπέρασμα: Περιορισμένες θα είναι οι αντιδράσεις σε τυχόν ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και ΤραινΟΣΕ. 

Στο ερώτημα "Για την εξόρυξη των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, ποια από τις παρακάτω φράσεις εκφράζει καλύτερα την άποψή σας". Απαντήσεις:
Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει 50,5%
Η επένδυση πρέπει να σταματήσει 26,5%
Συμπέρασμα: Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της στο θέμα. 

Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης, πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: www.skai.gr 04.05.2014 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου