21 Δεκεμβρίου 2015

Στο Linz της Αυστρίας το Δεκέμβρη

Γιορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στο Linz (Λιντς) της Αυστρίας. Παραμονές Χριστουγέννων και ολόκληρη η πόλη, τουλάχιστον το ιστορικό της κέντρο, είχε φορέσει τα χριστουγεννιάτικά του, από τις πρώτες κιόλας μέρες του Δεκέμβρη. 

Το Λιντς, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας (Oberösterreich), εκτός από βιομηχανικό κέντρο με σημαντική ανάπτυξη έχει και αρκετό ενδιαφέρον για τους επισκέπτες, όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε.

 
Χτισμένο αρχικά από τους Ρωμαίους, δίπλα στο Δούναβη, σήμερα ο πληθυσμός της πόλης πλησιάζει τις 200.000 κατοίκους και μαζί με τα προάστια τις 300.000 περίπου. Περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε κάποια από τα αξιοθέατά της. 

Volksgarten: Ένα πάρκο, απέναντι από το μέγαρο μουσικής, γεμάτο με καλοσχεδιασμένα μικρά ξύλινα μαγαζάκια με χριστουγεννιάτικα είδη, αλλά και πολλά άλλα που σερβίρουν πρόχειρο φαγητό (μεγάλη ποικιλία από wurst συνήθως) και ποτό (punsch, gluemost κλπ). Φυσικά καθίσαμε και φάγαμε και ήπιαμε, μας άρεσε ειδικά εκείνο το gluemost (ζεστός χυμός από αχλάδι και μήλο με αλκοολ), έκανε και κρύο και το είχαμε ανάγκη.


Κάπου στο Volksgarten

musiktheater, ένα σύγχρονο μέγαρο μουσικής και θεάτρου:

Landstraße, ο κεντρικός δρόμος με αρκετά αξιοθέατα και κάθε είδους μαγαζιά:

Martin Luther Kirche:

Ο νέος καθεδρικός ναός, Mariendom:     


Στο νέο καθεδρικό ναό, Mariendom, εσωτερικά εντυπωσιάζουν τα εκπληκτικά βιτρό:

Landstraße, ο κεντρικός δρόμος:


Ursulinenkirche (1679):

 Ο παλιός καθεδρικός ναός Ignatiuskirche. 1669-1678 Jesuitenkirche. 1785-1909 Alter Dom:
 

Κάποιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του παλιού καθεδρικού ναού


Hauptplatz, η κεντρική πλατεία, προς το τέλος της Landstraße: 

Hauptplatz, με τα μικρά ξύλινα μαγαζάκια με τα χριστουγεννιάτικα είδη και το πρόχειρο φαγητό και ποτό:

Landstraße, ο κεντρικός δρόμος. Διακρίνεται η Ursulinenkirche:
 

Κάπου στο κέντρο του Linz:

Κοντά στο Linz, σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων, δίπλα στο Δούναβη, υπάρχει το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν (Mauthausen concentration camp). Πήγαμε και εκεί μια άλλη μέρα. Για το Μαουτχάουζεν θα ακολουθήσει ειδική ανάρτηση.

Κείμενα και Φωτογραφίες: Takis Ant 

Σχετική ανάρτηση: Στο Στάγιερ -Steyr- της Αυστρίας το Δεκέμβρη

1 σχόλιο:

  1. Ωραία ιδέα για τα Χριστούγεννα στο Λιντς ή κάπου εκεί. Θα κοστίζει όμως ακριβά! Δεν μας γράφεις και τίποτα για τις τιμές εκεί! Ωραίες οι φωτογραφίες στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή