27 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.1.2016

(upd) Κομισιόν: «Τελεσίγραφο» τριών μηνών για τον έλεγχο των συνόρων «Τελεσίγραφο» τριών μηνών, προκειμένου να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της, έστειλε προς την Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

Πρεμιέρα με μετωπική εφ’ όλης της ύλης. Από σφοδρή σύγκρουση που δεν περιορίστηκε στο ασφαλιστικό, αλλά προσέλαβε μορφή «εφ’ όλης της ύλης» αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. 

Οι αγρότες δεν συζητούν εάν δεν αποσυρθούν τα μέτρα. Σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι αγρότες τόσο από το μπλόκο της Νίκαιας όσο και από εκείνο της Σίνδου, όπου συσκέφθηκαν χθες. Οπως ανακοίνωσαν, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εάν πρώτα δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. 

Από Φεβρουάριο ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Νωρίτερα από ποτέ, από 1ης Φεβρουαρίου έως τέλους Απριλίου, θα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, ηλεκτρονικά. Ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. 

ΟΑΣΑ: Από 1η Φεβρουαρίου τα αυξημένα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες. Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου. 

Επίσκεψη στο Ισραήλ: Τσίπρας: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό 
«Αληθινός φίλος η Ελλάδα» είπε ο Νετανιάχου στον έλληνα πρωθυπουργό. 

Στρατηγικής σημασίας για τις εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο η κάθοδος Tσίπρα στο Ισραήλ. Κοινό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ με έλληνα Πρωθυπουργό και Νετανιάχου σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων - Την Πέμπτη η τριμερής Σύνοδος Κορυφής στην Κύπρο για την ενέργεια.

Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό. Στο Κολέγιο των Επιτρόπων συζητείται σήμερα έκθεση που αξιολογεί την κατάσταση για το προσφυγικό. 

Νέα τραγωδία με επτά νεκρούς πρόσφυγες στα νερά του ΑιγαίουΟι σοροί επτά προσφύγων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, ανασύρθηκαν σε νέο ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοικτά της Κω, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν εννέα άτομα βυθίστηκε. Νεκροί εντοπίστηκαν τρεις άνδρες, δύο γυναίκες, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. 

Εντονες αντιδράσεις κατά του Εθνικού Θεάτρου για παράσταση με κείμενα του Σ. Ξηρού. Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσίαση της παράστασης η «Ισορροπία του Nash», η οποία είναι βασισμένη, κυρίως, στο βιβλίο «H Μέρα Εκείνη - 1.560 ώρες στην Εντατική» του Σάββα Ξηρού, αλλά και σε κείμενα του Αλμπέρ Καμύ. 

Εντονο επεισόδιο μεταξύ Κεγκέρογλου και Φάμελλου στην Βουλή.
B. Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη): «Ηρθε και με απείλησε ο κ. Φάμελλος. Μου είπε «Τώρα που θα βγούμε έξω, θα σου δείξω εγώ».
Σωκρ. Φάμελλος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ): «Μου είπε ότι είμαι γλύφτης και εγώ του είπα να βγούμε έξω από την αίθουσα για να μου εξηγήσει τί εννοεί»...

Ενίσχυση μέτρων ζητεί ο Σουηδός πρωθυπουργός. Για ενίσχυση των μέσων που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία δεσμεύθηκε χθες ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, μετά τη δολοφονία, τη Δευτέρα, 22χρονης υπαλλήλου σε κέντρο φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στην κωμόπολη Μόλνταλ της Δυτικής Σουηδίας. 

Πούτιν εναντίον Λένιν για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης
«Βασική αιτία της διάλυσης το ομόσπονδο και όχι το ενιαίο κράτος». Σε αποδοκιμασία του Βλαντίμιρ Λένιν προέβη ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ρώσο επαναστάτη ότι έθεσε μια «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της σημερινής Ρωσίας μέσω της χάραξης των διοικητικών συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πάνω σε εθνοτικές βάσεις. 

ΗΠΑ: Με έναν νεκρό και οκτώ συλλήψεις έληξε η κατάληψη στο Ορεγκον. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ ακόμα συνελήφθησαν στο Όρεγκον, έπειτα από κοινή επιχείρηση του FBI με την τοπική αστυνομία, σε πάρκο άγριας ζωής της περιοχής που τελούσε υπό κατάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου