31 Ιανουαρίου 2016

Αγόρασε το google.com για ένα λεπτό και κέρδισε 6.000 δολάρια!

Σε 6.006,13 δολάρια ανέρχεται το ποσό με το οποίο αποφάσισε να αποζημιώσει η Google τον άνδρα που τον περασμένο Οκτώβριο έγινε -για ένα μόλις λεπτό- ιδιοκτήτης της διεύθυνσης «google.com».

Όλα ξεκίνησαν όταν, αναζητώντας ένα domain προς πώληση, ο πρώην υπάλληλός της Google Σάνμει Βεντ, διαπίστωσε πως είναι διαθέσιμο αντί 12 δολαρίων το google.com.

«Νόμιζα ότι ήταν λάθος, αλλά προτίμησα να κάνω μία προσπάθεια» ανέφερε ο Βεντ, με την αγορά του να ολοκληρώνεται με επιτυχία και τον ίδιο να γίνεται ιδιοκτήτης της διεύθυνσης ενός εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαδικτυακών υπηρεσιών.

Δυστυχώς για εκείνον, ωστόσο, η αγοραπωλησία έγινε αντιληπτή από την εταιρεία και κρίθηκε άκυρη, με την Google να αποζημιώνει τον Βεντ για την… παρεξήγηση.

Όπως ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η ίδια η εταιρεία, αποφάσισε να διαθέσει στον πρώην υπάλληλό της το ποσό των 6.006,13 δολαρίων συμβολικά, καθώς… έτσι γράφεται η λέξη «Google» με αριθμούς.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Βεντ δεν κράτησε για τον εαυτό του τα χρήματα, παραχωρώντας τα στη μη κυβερνητική οργάνωση The Art of Living India, με την Google να πληροφορείται την κίνησή του και να διπλασιάζει το ποσό της δωρεάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου