25 Ιανουαρίου 2016

ΕΣΗΕΑ: Χτυπήματα TAE KWON DO στην ενημέρωση

"Και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την προβολή βίντεο σε γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO και αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ, κατα τη χθεσινή επέτειο της ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. "Η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής ...πέφτει στο κενό" τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ στη συνέχεια:

Χτυπήματα TAE KWON DO στην ενημέρωση

Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους.

Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό.

Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Πηγή: www.esiea.gr

3 σχόλια:

  1. ΕΡΤ, ή αλλιώς «ηλεκτρονική Αυγή». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr, ο οποίος σημειώνει πως "Βίντεο σαν αυτό που παίχτηκε πριν από την ομιλία Τσίπρα δεν είχε ξαναπροβληθεί ποτέ στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε απάντηση για την κάλυψη της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει ότι «αναμετέδωσε την εκδήλωση με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κόμματος –όπως πράττει σε κάθε ανάλογο αίτημα πολιτικού φορέα». Τονίζει δε ότι δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Πηγή: naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το: ΕΡΤ, ή αλλιώς «ηλεκτρονική Αυγή», είναι ωραίο! Για αυτό την ήθελαν την ΕΡΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή