27 Ιανουαρίου 2016

Το πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου ψάχνει για υπαλλήλους

Μπορεί να έχει μόλις 265 κατοίκους και να αποτελεί το πιο απομακρυσμένο νησί το οποίο κατοικείται στον πλανήτη, ωστόσο το Τριστάν ντα Κούνια, το μεγαλύτερο νησί του ομώνυμου αρχιπελάγους, προσφέρει θέσεις εργασίας.

Το νησί, το οποίο έχει έκταση 98 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται σε απόσταση 2.816 χιλιομέτρων από τη Νότια Αφρική και 3.360 χιλιομέτρων από την Νότια Αμερική, καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού και αποτελεί εξαρτημένο έδαφος του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους της Αγίας Ελένης, που βρίσκεται 2.173 χιλιόμετρα βορειότερα.

Οι λιγοστοί κάτοικοί του, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, ψάχνουν άτομα διατεθειμένα να καλλιεργήσουν τις όποιες ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του νησιού, αλλά και για να φροντίζουν τα ζώα τους, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η παραγωγή τροφής στο νησί. Στόχος των νησιωτών, είναι να εξασφαλίσουν αυτάρκεια σε βασικά αγαθά, δεδομένου ότι χρειάζεται ένα ταξίδι επτά ημερών, προκειμένου να μεταβεί κανείς στην πιο κοντινή ηπειρωτική περιοχή... 


Κύρια πηγή εισοδημάτων του νησιού αποτελεί το εργοστάσιο αστακού και η πώληση γραμματοσήμων και νομισμάτων σε ξένους συλλέκτες, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν διπλή απασχόληση, αφού συχνά δουλεύουν για την τοπική κυβέρνηση. Πολλοί ντόπιοι έχουν αγροτεμάχια, όπου καλλιεργούν κυρίως πατάτες. 

Η ηφαιστειακή έκρηξη του 1961 ανάγκασε πολλούς κατοίκους του νησιού να το εγκαταλείψουν. Σταδιακά όμως οι περισσότεροι επέλεξαν να επιστρέψουν στο Τριστάν ντα Κούνια, εκτιμώντας ότι το νησί αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να ζει και να εργάζεται κανείς. 

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα άνεργος παρά σε εκείνο το νησί! εκεί είναι τόπος εξορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή