20 Ιανουαρίου 2016

Bitcoin: Ένας από τους πέντε δημιουργούς του αποχωρεί

Ένας από τους πέντε δημιουργούς του του ψευδονομίσματος ανακοινώνει την αποχώρησή του, επειδή το Bitcoin “έχει αποτύχει” και η τεχνολογία Blockchain βρίσκεται “στα πρόθυρα της κατάρρευσης”.
website
Mike Hearns Blogeintrag sehen

Την περασμένη Παρασκευή ο Hearn δημοσίευσε σε μια ανάρτηση Blog, πως το θεμέλιο (του Bitcoin) έχει καταστραφεί και η μακροπρόθεσμη τάση της τιμής δε μπορεί παρά να είναι πτωτική. Ο ίδιος θα σταματήσει να συμβάλει στην εξέλιξη του Bitcoin και έχει ήδη πουλήσει τα δικά του. Μετά την κριτική του Hearn, η τιμή βυθίστηκε από τα 430 δολάρια σε λιγότερο από 360.
Σύμφωνα με τον Hearn, το Bitcoin απέτυχε, επειδή απέτυχε Η κοινότητά του: “Αυτό που υποτίθεται θα ήταν μια αποκεντρωμένη μορφή χρήματος, χωρίς (τραπεζικά) ιδρύματα που θα πρέπει να διασώζονται πάση θυσία λόγω μεγέθους, εξελίχθηκε σε ένα σύστημα που ελέγχεται εξολοκλήρου από λίγους.”
website
Wie funktioniert Bitcoin?

“Οι μηχανισμοί, οι οποίοι θα απέτρεπαν κάτι τέτοιο να συμβεί έχουν καταρρεύσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το Bitcoin θα γίνει καλύτερο από το υπάρχον χρηματοοικονομικό σύστημα.”
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι πως το δίκτυο του Bitcoin λειτουργεί στα όρια της χωρητικότητας του. Όσες προσπάθειες γίνονται για να αυξηθεί η απόδοση του δικτύου, εμποδίζονται από κινέζους Bitcoin-Miners. “Όταν ένα δίκτυο υπερβαίνει το όριο χωρητικότητάς του, γίνεται αναξιόπιστο.”
website
Finanzindustrie schmiedet unheimliche Blockchain-Allianz

Το Blockchain, η τεχνολογία πίσω από το Bitcoin, είχε κατά τη γνώμη πολλών τη δυνατότητα να καταστρέψει το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μια συμμαχία των ισχυρότερων τραπεζών, μεταξύ των οποίων Goldman Sachs, JP Morgan, UBS και Credit Suisse, προσπαθεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας το Blockchain για δικό της όφελος.
website
Mike Hearns Antwort lesen

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Hearn έχει αλλάξει στρατόπεδο: Σύμφωνα με το Reuters, εργάζεται στη νεοσύστατη εταιρεία R3, η οποία ηγείται αυτής της συμμαχίας και εξελίσσει μια τεχνολογία Blockchain για λογαριασμό των τραπεζών. Πίσω από την κριτική του Hears στο Bitcoin, θα μπορούσε λοιπόν να κρύβεται το προσωπικό όφελος. Εντωμεταξύ ο Mike Hearn, απάντησε στις κατηγορίες αυτές μέσω μίας δημοσίευσης σε Blog.

Πηγή & ελληνογερμανικό άρθρο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου