22 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.1.2016

Νέο διπλό ναυάγιο με 21 νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους πρόσφυγες σε Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι. Σε εξέλιξη επιχείρηση στην οποία συμμετέχει και super Puma για τη διάσωση ναυαγών στα βόρεια της Καλολίμνου, όπου μέχρι στιγμής
έχουν ανασυρθεί 14 σοροί και έχουν διασωθεί 26 πρόσφυγες. Ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου έχασαν τη ζωή τους έξι παιδιά και μια γυναίκα όταν βυθίστηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν. Και στις δυο περιοχές που έγιναν τα ναυάγια ο καιρός είναι καλός. 

Πάγος στο Νταβός, μπλόκα στους δρόμους «Παγωμένο» κλίμα και επιμονή στην εφαρμογή του Μνημονίου, με βασικό πυλώνα το ασφαλιστικό, συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις επαφές του στο Νταβός, ενώ στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται με μπλόκα στους οδικούς άξονες. 


Ντράγκι: «Είμαι βέβαιος οτι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει με επιτυχία» BLOOMBERG. Αρκετά αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει με επιτυχία εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι. 

Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή η πρόταση Κατρούγκαλου αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Στο μέλλον και όχι τώρα οποιαδήποτε μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - προϋπόθεση η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς πλεονάσματος - Απατείται εξορθολογισμός του ελληνικού προϋπολογισμού

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά την αδιέξοδη συνάντηση με Κατρούγκαλο. Σε θέσεις μάχης βρίσκονται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο, που έληξε χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία. Σκληραίνουν τη στάση τους και εκτός τις εθνικές οδούς κλείνουν τις επόμενες ημέρες και παρακαμπτήριους δρόμους - Κλειστά τα Τέμπη 12:00 - 14:00 - Αποκλεισμένα την ίδια ώρα τα τελωνεία Κήπων -Καστανέων. 


Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων.Υπό κατάληψη η Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων - Πάνω από 3.000 συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Κουλούρας.

Κατρούγκαλος: Ποτέ δεν είπαμε ότι θα είναι μία εύκολη μεταρρύθμιση - Οι δανειστές μας έχουν άλλες ιδέες. Μήνυμα προς τους αγρότες από τον υπουργό Εργασίας χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις προς το παρόν για τα ζητήματα που καίνε τον κλάδο - Δεν τριπλασιάζονται οι αγροτικές εισφορες – Δεν θα καταστραφεί κανένα αγροτικό νοικοκυριό με 129 ευρώ το χρόνο, δηλώνει ο Γ. Κατρούγκαλος. 

Βολές Ρέντσι κατά Βερολίνου για τη λιτότητα. Δριμύ «κατηγορώ» κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με άρθρο του στον «Γκάρντιαν». «Η Ευρώπη δεν δουλεύει γι’ αυτήν τη γενιά», κατήγγειλε και προειδοποίησε ότι το ευρωπαϊκό όραμα κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη από τους λαϊκιστές. 

Σόρος: Η Ελλάδα παραμένει ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα παραμένει ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης, διαμήνυσε ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόπιστη ανάπτυξη έως ότου αποχωρήσει από το ευρώ. 

Σομαλία: Τουλάχιστον 19 πολίτες νεκροί σε επίθεση των ισλαμιστών σεμπάμπ. Ενοπλοι ισλαμιστές σεμπάμπ πραγματοποίησαν επίθεση κατά εστιατορίου σε παραλία του Μογκαντίσου σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους, ανακοίνωσε η σομαλική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου