30 Ιανουαρίου 2016

Έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες

Ψάχνεται για έναν εντυπωσιακό τίτλο σε ένα άρθρο, ρεπορτάζ ή κομματική ανακοίνωση και δεν σας βγαίνει; Η λύση είναι απλή: Πάρτε μια γνωστή παροιμία ή ένα απόφθεγμα που να ταιριάζει στην περίπτωση. Για παράδειγμα το γνωστό "έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες" μόνο τον τελευταίο 10ήμερο του Γεννάρη χρησιμοποιήθηκ τρεις, ίσως και περισσότερες, φορές και φυσικά έκανε αίσθηση:

«Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» τονίζει στις 30.01.2016 σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αφού προηγουμένως φροντίζει να καταδικάσει το γεγονός της επίθεσης με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. «Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.
Πηγή: www.protothema.gr 

"Εσπειραν ανέμους, θέρισαν θύελλες" είναι ο τίτλος άρθρου του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή στις 24.01.2016, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: 
"Μ​​πορεί κάποιος να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση σε αυτήν τη χώρα και να εκλεγεί; Κρίσιμο ερώτημα που μένει να απαντηθεί"... Και στη συνέχεια αναφέρει τους τρεις τελευταίους εκλεγμένους πρωθυπουργούς (Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα) που "έσπειραν ανέμους" σαν αντιπολίτευση, αλλά "θέρισαν θύελλες" σαν κυβέρνηση.
Πηγή: www.kathimerini.gr 

«Στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζει η Ένωση Κεντρώων (του Βασίλη Λεβέντη), σε ανακοίνωσή της στις 20.01.2016 με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια το κόμμα επισημαίνει: «δεν είναι δυνατόν μικροαγρότες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ να φορολογούνται βάρβαρα τη στιγμή που επί χρόνια μεγαλοαγρότες ταμπουρωμένοι σε συνεταιρισμούς έκαναν φοροδιαφυγή και λεηλατούσαν επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε μπορούν να τίθενται στην ίδια φορολογική μοίρα φτωχοί βιοπαλαιστές με άλλους τσιφλικάδες και μεγαλοκτηματίες».
Πηγή: www.naftemporiki.gr 

Takis Ant / afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Μια ακόμη αναφορά, στις 31.1.2016 στο κύριο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο "Δεν θα αργήσει η ώρα" όπου γράφει: "Η χώρα μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης"... "Ναι, έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Μόνο που οι θύελλες σαρώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους, έχουν ιδεολογική και κομματική αχρωματοψία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή