19 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.2.2016

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας. Η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει για την διάνοιξη των διαβάσεων και τις ελληνικές αρχές “να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και την διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στα σύνορα” ενώ κάνει λόγο και για επιδείνωση των διμερών σχέσεων σε περίπτωση που παραταθούν οι αποκλεισμοί”.

Συμφωνία για ανοιχτά σύνορα μέχρι τις 6 Μαρτίου. Κατά την σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, Α. Τσίπρας, Α. Μέρκελ και Φ. Ολάντ συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς των συνόρων της Ευρώπης μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 6ης Μαρτίου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο τούρκος πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου.

Ραντεβού με τους αγρότες στο Μαξίμου την Δευτέρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Εχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες» πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου. 

Απόφαση του ΣτΕ τινάζει στον «αέρα» την τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία τινάζει στον «αέρα» την τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσε σήμερα την Παρασκευή στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα liberal.gr. Πρόκειται για την απόφαση 1901/2014 που αφορούσε την αντικατάσταση της ΕΡΤ από τη ΝΕΡΙΤ και η οποία ορίζει με σαφήνεια ότι: «Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το 'Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης'». 

Μπαλαούρας: Ηττηθήκαμε, μας στρίμωξαν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει δουλειά στο προσφυγικό. «Κάνουμε υποχωρήσεις όχι μόνο στο ΝΑΤΟ αλλά και σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής» παραδέχθηκε ο Μάκης Μπαλαούρας, συμπλήρωσε όμως πως «δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στρατηγική». 

Βρετανικά αρχεία : Θέματα Ελληνικού και Κυπριακού ενδιαφέροντος 1984-1988. Θέματα Ελληνικού και Κυπριακού ενδιαφέροντος από τα αρχεία του πρωθυπουργικού γραφείου (Prime Minster's Office - PREM), πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και του υπουργικού συμβουλίου (Cabinet Office - CAB), της περιόδου 1984 - 1988, που αποχαρακτηρίσθηκαν στις αρχές της εβδομάδας (15,16 Φεβρουαρίου) από τη βρετανική κυβέρνηση. 

Σουλτς: Η Ευρωβουλή δεν θα εγκρίνει ειδική μεταχείριση της Βρετανίας. Κάμερον: Θέλουμε συμφωνία αλλά να ικανοποιεί τις βρετανικές ανάγκες.

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν αεροδρόμιο του ΙΚ στη Λιβύη. Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των New York Times που επικαλείται μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο δυτικής χώρας.

Αύξησε κατά 6.200% την τιμή της βενζίνης η Βενεζουέλα. Παραμένει όμως η χώρα με τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο, αφού ένα λίτρο βενζίνης θα κοστίζει πλέον μόλις 0,60 δολάρια.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου