23 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.2.2016

Αθήνα εναντίον Βιέννης για το προσφυγικό. Διάβημα στην πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα για την Διάσκεψη στο προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Η κυβέρνηση θα κινηθεί σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο προς κάθε κατεύθυνση επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.
 
Απορρίπτει η Βιέννη τις επικρίσεις της Αθήνας για τη Διάσκεψη Δ. Βαλκανίων. Η κυβέρνηση της Αυστρίας απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις της Αθήνας για τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο με τις χώρες των Βαλκανίων που ενέχονται στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, υπογραμμίζοντας πως το σχήμα αυτό, το οποίο δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα, δεν συνεδριάζει για πρώτη φορά.

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες μετά την σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό την Δευτέρα. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε το μπλόκο των Τεμπών την Τρίτη το οποίο και έκλεισε - Εκλεισε και η γέφυρα του Στομίου. 


Έως 500.000 μηνιαίως ο «τζίρος» του εκδότη από τους εκβιασμούς. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν εντός της ημέρας ο 42χρονος εκδότης, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, ηλικίας 35 και 50 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

Κλειστό το τελωνείο του Προμαχώνα, νέο μπλόκο στον ΠηνειόΤον επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισε στις 14.30 το μεσημέρι, για τα φορτηγά και τις νταλίκες σε πρώτη φάση, η γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Εκρηκτική η κατάσταση με το προσφυγικό στην ΕλλάδαΚαμμένος: Να εφαρμόσει τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ η Τουρκία - Στην Αθήνα επιστρέφουν οι Αφγανοί - Μπλόκο της αστυνομίας στα λεωφορεία με μετανάστες σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού.

Ακυρώθηκε πριν την λήξη του το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για μία απόφαση από κοινού (ελληνικής κυβέρνησης και ΔΝΤ) η οποία ελήφθη ώστε να αποφύγει η Ελλάδα την πληρωμή των διοικητικών επιβαρύνσεων που είχε το πρόγραμμα.

"Παράθυρο" για εισφορά 14% και στους νέους επαγγελματίες. Η νέα πρόταση που εξετάζει το Υπ. Εργασίας προβλέπει -για όσους ξεκινούν την επαγγελματική δραστηριότητα τους- συντελεστή 14% για τα δύο πρώτα χρόνια και 17% για τα τρία επόμενα, όπως έχει προταθεί και στους νέους επιστήμονες. Στο 20% παραμένει εισφορά για όλους τους άλλους επαγγελματίες. 

Μετωπική σύγκρουση Μαξίμου-Νέας Δημοκρατίας για πόθεν έσχες Κ. Μητσοτάκη και λίστα Μπόργιανς. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το νέο γύρο της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ.και το κόμμα επικαλούμενο στοιχεία από το περιοδικό Hot Doc του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, φέροντας στο επίκεντρο το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με καταγγελίες για το κατά πόσο σε αυτό περιελήφθησαν στοιχεία από συνεργασία της εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον δικηγόρο και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός, Σταύρο Παπασταύρου. «Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει» τονίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι» της Συρίας υπό προϋποθέσεις στη συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-ΡωσίαςΕκλογές προκήρυξε ο Ασαντ στις 13 Απριλίου. Βάζει ως όρο για παύση των εχθροπραξιών τη συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον της ISIS. Αμφιβολίες για την κατάπαυση του πυρός εκφράζει ο ΟΗΕ. 

H Σλοβενία κινητοποιεί τον στρατό για τον έλεγχο προσφύγων στα σύνορα. 
Το σλοβενικό Κοινοβούλιο ψήφισε σχετικό νόμο το βράδυ της Δευτέρας.

Ν. Αναστασιάδης: «Δεν θέλουμε εμπλοκή τρίτων στο Κυπριακό». Τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας φαίνεται να συμπίπτουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης αξιοπρεπούς, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης μέσα στο τρέχον έτος, είπε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου