22 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.2.2016

(upd) ΕΛ.ΑΣ.: Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό για τον Ν. ΜαζιώτηΝέα μεγάλη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού -πιθανόν για τη μεγάλη φυγή του 46χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη- φαίνεται να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής. Εξετάζονται πληροφορίες ότι πρωταγωνίστρια της «πειρατείας» του ελικοπτέρου μπορεί να ήταν η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία αναζητείται την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από πολυτελές ξενοδοχείο της Ερμιονίδας και προσγειώθηκε τελικώς στην περιοχή των Ερυθρών, κοντά στη Θήβα, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της ενόπλου.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες. Τα μέτρα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους αγρότες, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μεταξύ αυτών είναι η πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών, καθώς και θέσπιση του εργόσημου.

Νωρίτερα γράφαμε: 
Τσίπρας σε αγρότες: Ανάκτηση του εθνικού μας πλούτου για έξοδο από την κρίση. Οι αγρότες πλην «Νίκαιας» στο τραπέζι του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό την Δευτέρα - Την Τρίτη ζητά ραντεβού το μπλόκο της Νίκαιας - Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό. Καταγγελίες για αποκλεισμό αγροτών από τον διάλογο. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δεν τους επετράπη η είσοδος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι και δεν μας άφησαν να μπούμε... Βάζουν μόνο όποιους θέλουν» καταγγέλουν. 

Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια. Ξεκινάει από σήμερα η έλευση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με στόχο να προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών κυρίως στο σκέλος των δημοσιονομικών μεγεθών και να επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος ώστε την επόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής της τρόικας. 

Περικοπή στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Το ενδεχόμενο να δεχθεί να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και η κλιμακωτή περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (ως άθροισμα κύριων και επικουρικών) εξετάζει η κυβέρνηση. 

Μειώσεις α λα ΣΥΡΙΖΑ σε συντάξεις και εφάπαξ. 
Εθνική σύνταξη δύο ταχυτήτων ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης - Οριζόντιες μειώσεις 5% στις επικουρικές και σενάρια περικοπών 20%-50% στα εφάπαξ Δημοσίου και ΔΕΚΟ - Εναλλακτικά σενάρια για μειωμένες εισφορές σε αγρότες και επαγγελματίες. 

Νέο καμπανάκι από τον διοικητή της ΤτΕ Γ. ΣτουρνάραΗ αξιολόγηση σε πρώτο πλάνο - Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα τεθούν οι ετήσιοι στόχοι, ώστε ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών από περίπου 36% που είναι σήμερα, και αντιστοιχεί σε 73,4 δισ. ευρώ, να περιοριστεί κάτω από το 10% μέχρι το 2022. 

Σούλτς: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει πάρκινγκ προσφύγων. «Πάρκινγκ για όλους τους πρόσφυγες» θα γινόταν η Ελλάδα, εάν έκλειναν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και έκλεινε η «Βαλκανική Οδός», προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι σε Πειραιά και Ειδομένη. Toυλάχιστον 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη στα σύνορα με τα Σκόπια ενώ περίπου 4.000 έχουν φτάσει στον Πειραιά αλλά προς το παρόν δεν επιβιβάζονται στα πούλμαν λόγω του προβλήματος στα σύνορα. 

Προσφυγικές ροές προς το Καστελλόριζο. Πολλαπλάσιος αριθμός μεταναστών - προσφύγων από τους κατοίκους του νησιού φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στο Καστελλόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία. 

Ο Νίκος Θεοχαράκης στη θέση του Ι. Μάνου στο Μέγαρο Μουσικής. Αλλαγές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Ιωάννης Μάνος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ και τη θέση του θα αναλάβει ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου