20 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.2.2016

(upd) Νέο κλίμα από τη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή. Με τη θετική ψήφο μόνο των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εγκρίθηκε απόψε το «παράλληλο πρόγραμμα» στη συζήτηση που επέφερε νέα ενδιαφέροντα δεδομένα και ποιοτικά χαρακτηριστικά στο πολιτικό σκηνικό. 

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει τίποτα το «αριστερό» στην πολιτική σας. Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα». Μοιράζετε φτώχεια και ελεημοσύνη, είπε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη λύση για την καταπολέμηση των ανισοτήτων είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Δ. Κουτσούμπας: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το «παράλληλο πρόγραμμα».«Κάθε φορά που φέρνετε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, εμφανίζονται επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να παραπλανήσετε τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά λέτε δήθεν για το Παράλληλο Πρόγραμμα, μιλάτε για δήθεν δύσκολες επιλογές που παίρνετε. Όμως 'άνθρακες ο θησαυρός'» είπε

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σε Ca (από C) το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών - Alpha, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς - διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση Caa3 για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις στις τράπεζες αυτές, καθώς και στην Attica Bank, ενώ παράλληλα αναβάθμισε σε caa3 (από ca) τη βασική πιστωτική αξιολόγηση των πέντε τραπεζών. 

Προσφυγικό και κλειστοί δρόμοι προβληματίζουν το Μαξίμου. Προσφυγικές ροές και κλειστοί δρόμοι συνθέτουν για την κυβέρνηση ένα καυτό δίδυμο προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες, προσδίδει ειδικό καθεστώς στη Βρετανία, ενώ ο ίδιος, θα διεξάγει σκληρή προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στην οποία η Βρετανία εισήλθε το 1973. 


Οι παραχωρήσεις της ΕΕ προς τη Μ. Βρετανία. Το κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας ήταν η ικανοποίηση του αιτήματος του Λονδίνου για την αναστολή της χορήγησης κοινωνικών -κυρίως οικογενειακών επιδομάτων- στους ευρωπαίους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης οι εταίροι έδωσαν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι οι αποφάσεις στην ευρωζώνη δεν θα θίγουν το βρετανικό χρηματοπιστωτικό. Τέλος, ο βρετανός πρωθυπουργός εξασφάλισε και μια ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων.

Πέθανε ο Ουμπέρτο Έκο. Ο ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Ουμπέρτο Εκο, πέθανε την Παρασκευή στην Ιταλία σε ηλικία 84 ετών. Ως σημειωτιστής, ο Εκο προσπαθούσε να ερμηνεύσει τους πολιτισμούς μέσω των συμβόλων - όπως η γλώσσα, οι θρησκευτικές εικόνες, η μουσική, η κυκλοφοριακή σήμανση κλπ. Στο πρώτο μυθιστόρημά του, το "Ονομα του Ρόδου", που ήταν και η μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία του, ο Εκο συνδύασε την επιστήμη του με τη μεσαιωνική, αστυνομική πλοκή κι έγινε παγκοσμίως γνωστός. 

Λαγκάρντ: Επανεξελέγη στη θέση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιό του εξέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ για δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση της γενικής διευθύντριας. Η νέα θητεία της θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου. Η 60χρονη Λαγκάρντ ήταν η μοναδική υποψήφια και εξελέγη «με συναίνεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου