26 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.2.2016

(upd) «Οχι» της Αθήνας σε επίσκεψη της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην αυστριακή υπουργό ότι για να γίνει δεκτό το αίτημά της, θα πρέπει να αρθούν όλες οι αποφάσεις της Διάσκεψης της Βιέννης.

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 6,5 μονάδων για Ν.Δ. Προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική καταγράφει η έρευνα κοινής γνώμης του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, που διενεργήθηκε από τις 22-24 Φεβρουαρίου για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 24% έναντι 17,5 του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, Ενωση Κεντρώων με 4,5%, ΑΝΕΛ με 2,5%, Το Ποτάμι με 2% και ΛΑΕ με 2%. 

Κλειστός ο Προμαχώνας, αναμένονται βουλγαρικά αντίποινα Την απόφαση να κλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έλαβε η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο. Η απόφαση αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις, καθώς οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών απειλούν να επανέλθουν με αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων σε όλο τους το μήκος. 

Κλείνουν τα σύνορα Σλοβενία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σερβία και Κροατία. Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η σλοβενική αστυνομία. 


Ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Βιέννης. Τεταμένο είναι το κλίμα που επικρατεί στις ελληνοαυστριακές σχέσεις μετά την απόφαση για για «δραστική μείωση των προσφυγικών ροών» στη σύνοδο της Βιεννης την περασμένη Τετάρτη, όπου συμμετείχαν οι Βαλκανικες χώρες πλην της Ελλάδας και η Αυστρία. Εξάλλου την άρνηση της Αθήνας στο αίτημά της για να επισκεφτεί την χώρα μας συνάντησε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. 

Ζ. ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πνιγεί στους πρόσφυγες». Υπέρ της στήριξης της Ελλάδας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών τάχθηκαν τόσο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζ. Γκάμπριελ, όσο και ο υπουργός Καγκελαρίας Π. Άλτμαϊερ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. 

Μειώσεις στις επικουρικές και στις υψηλές κύριες συντάξεις. Με μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αλλά και τις πολύ υψηλές κύριες, παράλληλα με το προεξοφλημένο «μαχαίρι» στα εφάπαξ και τα μερίσματα, επιδιώκει η κυβέρνηση να κλείσει το ασφαλιστικό, προκειμένου να ανοίξει ο δεύτερος, κρίσιμος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών. 

Γ. Στουρνάρας: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Η ύφεση μπορεί να συγκρατηθεί και, υπό προϋποθέσεις, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους να υπάρξει ελαφρά ανάκαμψη, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στην 83η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Παράλληλα τόνισε ότι βασικές προϋποθέσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι η επίτευξη συμφωνίας για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Γ. Στουρνάρας: 10 Προϋποθέσεις για την Έξοδο από την Κρίση και τη Διατηρήσιμη Ανάπτυξη. Ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεις, προσαρμογή στους τομείς των οικονομικών της γενικής κυβέρνησης και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και ενθάρρυνση των επιχειρηματικών επενδύσεων είναι κάποια από τα 10 βήματα, για την έξοδο της χώρας από την Κρίση και την επίτευξη Διατηρήσιμης Ανάπτυξης, που πρότεινε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στην 83η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης του αγροτικού. Ενδείξεις αποκλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, τουλάχιστον όσον αφορά το κλείσιμο των εθνικών οδών, διεφάνησαν χθες και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις σημερινές συνελεύσεις. 


Χρηματιστήριο Αθηνών: Με μεγάλη άνοδο, κατά 4,78% στις 507,12 μονάδες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, έκλεισε σήμερα Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Σημαντικά μεγαλύτερα ήταν τα κέδρη των τραπεζών, ο κλαδικός δείκτης των οποίων σημείωσε άνοδο κατά 12,60%. 

Εξαρθρώθηκε ομάδα μπαχαλάκηδων. Πολυμελή ομόδα επαγγελματιών μπαχαλάκηδων, σεσημασμένων για βανδαλισμούς και πρόκληση επεισοδίων, εξάρθρωσε η αστυνομία. 

Ξανά εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός. Η Αντερλεχτ νίκησε με 2-1 στην παράταση, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» εκτός των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου