17 Φεβρουαρίου 2016

Θύελλα αντιδράσεων ατόμων με αναπηρία για τις δηλώσεις Λαζόπουλου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου στην τηλεοπτική εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» το βράδυ της Τρίτης. Ο ηθοποιός έστρεψε τα βέλη του κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Εγώ αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

Το σχόλιο αυτό του Λάκη Λαζόπουλου πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο την οργή ατόμων με αναπηρία.

«Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννη Βαρδακαστάνη σε ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα FM). Για να προσθέσει, μεταξύ άλλων, πως «Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, με αφορμή το σχόλιο του κ. Λάκη Λαζόπουλου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Λάθη επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι λάθη. Ο κ. Λάκης Λαζόπουλος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Η απαξίωση των ανθρώπων με αναπηρία και η εμμονή στην αναπαραγωγή στερεοτύπων, αποτελεί απαξίωση της κοινωνίας και όλων εκείνων που την αποτελούν. Ο κ. Λαζόπουλος καλό θα ήταν να βρει άλλον τρόπο για να ασκεί κριτική. Ζητάμε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στο 10% της ελληνικής κοινωνίας».

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν επίσης και από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Με προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία απάντησε σήμερα το απόγευμα ο Λάκης Λαζόπουλος στον σάλο που έχει ξεσπάσει για την αναφορά του σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα άτομα με αναπηρία. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτήν «η αναφορά του είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο». «Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό», τονίζει ο Λάκης Λαζόπουλος και συμπληρώνει «ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες». Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κότα ο κ Λάκης! Λέει κάτι μπροστά σε μισθωμένους (έτσι λένε κάποιοι) χειροκροτητές, για να το κάνει γαργάρα μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή