16 Ιουνίου 2016

Στον απόηχο της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε»

Περίπου 8.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, μετά από κάλεσμα της κίνησης "Παραιτηθήτε". Εντύπωση προκάλεσαν τα σχόλια ορισμένων υπουργών.

Χθές, η διαδήλωση κύλησε ομαλά, σε χαμηλούς τόνους, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που είχαν προηγηθεί*. Τα ηχητικά των αμέτρητων προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα, που έπαιζαν τακτικά στα μεγάφωνα, ξεσήκωναν τον κόσμο, που ξεσπούσε σε ιαχές («Παραιτηθείτε!», «Απατεώνες!», «Ψεύτες!» κλπ).

Εντύπωση όμως, και όχι την καλύτερη, προκάλεσαν τα σχόλια, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στο twitter των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Τα παραθέτουμε: 



Στην κρίση των πολιτών λοιπόν. Γιατί όσοι ασκούν την εκτελεστική εξουσία κρίνονται. Και οι πολίτες έχουν κρίση...

* Υπενθυμίζονται οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που προηγήθηκαν:
«Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής» δηλώνει πρώτος ο αρχιμάστορας, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Και ακολουθούν:
«Κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς", κοινώς υβρεολόγοι...» δηλώνει ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης για την συγκέντρωση με το σύνθημα "παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα.
«Έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής» αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας "παραιτηθείτε".
«Το "παραιτηθείτε" είναι ένα αίτημα το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα»! δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Σχετικές αναρτήσεις:
Το κίνημα «Παραιτηθείτε», ο νέος εχθρός του Σύριζα!
Φίλης: Στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα "παραιτηθείτε"!
Προκλητικός ο Νεφελούδης προς τους «Παραιτηθείτε»
Γεροβασίλη: Το «Παραιτηθείτε» κινείται εχθρικά στη χώρα!
Το κίνημα «Παραιτηθείτε» σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. αυτό το σύνθημα το ακούσατε;
    Τσίπρα δεν σε θέλουμε
    Να πας αλλού να μείνεις
    σ΄ένα νησί ανάμεσα
    Λέσβου και Μυτιλήνης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή