15 Ιουνίου 2016

Το κίνημα «Παραιτηθείτε», ο νέος εχθρός του Σύριζα!

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Τώρα πια που η τρόικα, η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε ακόμη και το ΔΝΤ έπαψαν να είναι οι βάρβαροι, έπαψαν να είναι οι εχθροί, τώρα που όλοι τους αυτοί έγιναν φίλοι, τώρα πια τι κάμουμε; Πως κινητοποιούμε και πάλι τους απογοητευμένους οπαδούς μας; ήταν το ερώτημα στο Σύριζα. 

«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις» όπως αναφέρει και ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο "Περιμένοντας τους Βαρβάρους". 

Και η απάντηση δεν άργησε: Είναι απλό, κατασκευάζουμε ένα νέο εχθρό ή μάλλον είναι κιόλας έτοιμος, είναι το νέο κίνημα «Παραιτηθείτε», φτάνει να καταφέρουμε να το παρουσιάσουμε στους οπαδούς μας σαν εχθρό!

Και άρχισαν τα "όργανα":
«Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής» δηλώνει πρώτος ο αρχιμάστορας, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Και ακολουθούν:
«Κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς", κοινώς υβρεολόγοι...» δηλώνει ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης για την συγκέντρωση με το σύνθημα "παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα.
«Έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής» αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας "παραιτηθείτε".
«Το "παραιτηθείτε" είναι ένα αίτημα το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα»! δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Γιατί, είναι στη «φιλοσοφία» του λαϊκισμου η ύπαρξη ή έστω η κατασκευή του εχθρού.

Κάπου, ο Στέλιος Ράμφος αναλύοντας την ψυχογραφία του λαϊκισμού αναφέρει*:
"Τι κάνει ο λαϊκιστής λοιπόν μεσ σ' αυτή την κοινωνία του μοναχικού πλήθους; Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι ότι του προσφέρει εαυτό, δίνει εαυτό... Πως το κάνει αυτό; Του δίνει εχθρό. Του δίνει εχθρό, τον ενεργοποιεί εσωτερικά και η εαυτότητά του αρχίζει να δομείται, γιατί αποκτά κατεύθυνση... Δημιουργία λοιπόν εαυτού μέσω του εχθρού... Του λέει, εσύ είσαι επειδή αυτός είναι ο εχθρός σου. Οι άνθρωποι τραβάνε μια διαχωριστική γραμμή, απόλυτη, μεταξύ εαυτών και του εχθρού... Και προχωρούν σε μια βίαιη αποβολή των στοιχείων αυτού του εξωτερικού εχθρού"...

Δεν είναι λοιπόν ανόητοι όλοι αυτοί (Φίλης, Νεφελούδης, Σκουρλέτης, Γεροβασίλη) να θέλουν με άστοχες δηλώσεις τους να συσπειρώσουν τους αντιπάλους του Σύριζα! Τους δικούς τους οπαδούς θέλουν να κινητοποιήσουν και για να γίνει αυτό «αναζητείται εχθρός». Και βρέθηκε! Είναι το κίνημα «Παραιτηθείτε»!

* Στέλιος Ράμφος: Η ψυχογραφία του Λαϊκισμού και της Δημαγωγίας

Takis Ant / afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Αν ψάχνουν για εχθρούς οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ θα τους βρούν στα στελέχη του κόμματός τους και βασικά στην κορυφή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή