9 Ιουνίου 2016

Φίλης: Στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα "παραιτηθείτε"!

«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο ραδιοσταθμό Alpha 989, σχετικά με την συγκέντρωση που προγραμματίζεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.
Σημείωσε ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία!

Και όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασαν οι αντιδράσεις:

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε καθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλωσείς του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας». Και προσθέτει: «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Στο twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης έγραψε:
Harry Theoharis ‏@htheoharis
Ο λαός ήρθε στην εξουσία κ. Φίλη. Μπορείτε να ζητήσετε & την κατάργηση των κομμάτων. Άχρηστα & αντισυνταγματικά πια όπως & οι διαμαρτυρίες.

Και κάποια ακόμη σχετικά tweets:

Χωρίς σταθερές ‏@chorisref
Στα όρια της γραφικότητας, οι δηλώσεις Φίλη για κινητοποιήσεις στα όρια της συνταγματικότητας.

Μπ. Παπαπαναγιώτου ‏@bpapapanagiotou
Κε Φίλη είναι "εκτός συνταγματικής νομιμότητας" όσοι συμμετάσχουν στη συγκέντρωση 15/6 και είναι ΕΝΤΟΣ όσοι έσπασαν κι έκαψαν 2011-2012;

Thanos Dimou ‏@AthanDim
Για να είστε εντός στα κατά Φίλη όρια ανοχής της συνταγματικότητας, κάντε το όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπασμένα μάρμαρα, μολότοφ και καμένοι κάδοι!

Manos Epitropakis ‏@manoscello
Η τρομοκρατία και η συκοφάντηση της συγκέντρωσης δεν θα περάσει κ.Φίλη!

Michael Sidiropoulos ‏@Sidiropoulos_gr
Ευχαριστουμε θερμά τον κ. Φίλη για τη δημοσιότητα που μας προσέφερε! 


Η απάντηση του Φίλη:

Ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση και βαφτίζοντας αυτή τη φορά το κίνημα «Παραιτηθείτε» ακροδεξιό, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έδωσε την εξής (από το avgi.gr) απάντηση:
"Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη".






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου