18 Ιανουαρίου 2017

Μίκης Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από εκείνον των πρώην «αριστερών»

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει για μία ακόμα φορά ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, αυτή την φορά με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον ΔΟΛ. "Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία" αναφέρει μεταξύ άλλων. 
Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Μουλόπουλος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στον ΔΟΛ, ανέφερε ότι «Ο ΔΟΛ δεν θα γίνει όργανο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.

Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές.

Μίκης Θεοδωράκης

Μουλόπουλος: «Ο ΔΟΛ δεν θα γίνει όργανο του ΣΥΡΙΖΑ»

Για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στον Οργανισμό, μίλησε ο Βασίλης Μουλόπουλος στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά από αυτή την εξέλιξη. Ο κ. Μουλόπουλος τόνισε πως «δεν θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του ΔΟΛ» και ανέφερε πως η επιστροφή του πραγματοποιήθηκε κατόπιν παράκλησης και πρόσκλησης του κουμπάρου του κ. Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος όπως είπε παραμένει πρόεδρος του ΔΣ και ιδιοκτήτης του Οργανισμού και θα εξακολουθεί να ασκεί διοίκηση. 

Στην ερώτηση τι απαντά στις κατηγορίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αλώσει τον Οργανισμό απάντησε:

«Με άλλες μεταγραφές δεν τους είδα να ανησυχούν. Μήπως θεωρούν τσιφλίκια τους όλα αυτά και δεν θέλουν να τα χάσουν; Δεν πρόκειται να γίνει το συγκρότημα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του ΔΟΛ. Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Απλώς η κριτική δεν πρέπει να είναι πεζοδρομίου».

«Έχω παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής, δεν μπορώ να είμαι και τα δύο» είπε ο κ. Μουλόπουλος απαντώντας στα δημοσιεύματα που έλεγαν το αντίθετο. 

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr 

Σχετικές αναρτήσεις: 

1 σχόλιο: