12 Απριλίου 2018

Άρχισαν τα γυρίσματα στο Σούνιο για την παραγωγή του BBC

Αρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, τα γυρίσματα της παραγωγής του BBC για τη σειρά «Μικρή τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ, που θα προβληθεί σε 80 χώρες.

Είχε προηγηθεί το θρίλερ για την παραχώρηση της άδειας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο καθώς είχε πει αρχικά «όχι» με ψήφους 6 υπέρ και 7 κατά του αιτήματος, καθώς η χρονική έκταση της κινηματογράφησης (από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα), ο μεγάλος αριθμός προσώπων και ο βαρύς εξοπλισμός θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε μια περίοδο αιχμής κατά την οποία καταφτάνουν εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά. 


Τελικά η εταιρεία παραγωγής είχε επανέλθει με νέο αίτημα για γυρίσματα από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα μέλη του ΚΑΣ να δώσουν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, βρέθηκε στο Σούνιο και αναφερόμενος στην υπερπαραγωγή του BBC είπε ότι «ανοίγεται σιγά σιγά μία βιομηχανία. Είναι ευχάριστες οι ειδήσεις. Ελπίζω να έχω και άλλες. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: kathimerini.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
«Όχι» του ΚΑΣ σε κινηματογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου
Η αντίφαση στις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα
Στο Ναό του Ποσειδώνα και τον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου