17 Απριλίου 2018

Ο κατά Τσίπρα «καθαρός ουρανός του Καστελόριζου»

Για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, έκανε λόγο και σήμερα ο πρωθυπουργός, από το Καστελόριζο, παραλληλίζοντας μάλιστα την καθαρότητα της εξόδου με εκείνη του νησιωτικού ουρανού. "Είχε το θράσος να ξαναμιλήσει για τάχα καθαρή έξοδο" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σουρωτήρι από τις παραβιάσεις έχει γίνει ο "καθαρός ουρανός" του Καστελόριζου σημείωσε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Εν τω μεταξύ δυο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν πάνω από τη Ρω το Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα,
ο οποίος είχε στείλει μήνυμα στη γειτονική χώρα ότι η Ελλάδα ούτε απειλεί, ούτε φοβάται αλλά υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα. Πιο αναλυτικά:

Αλ. Τσίπρας: Φτάνουμε σε καθαρή, όπως ο ουρανός του Καστελόριζου, έξοδο από την επιτροπεία 

Σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Καστελόριζο, με αφορμή τα εγκαίνια 
δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το τέλος της δύσκολης περιόδου για τη χώρα που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια. Έκανε λόγο για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, παραλληλίζοντας την καθαρότητα της εξόδου με εκείνη του νησιωτικού ουρανού. 

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο μας, για την καθαρή έξοδο, όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελλορίζου, από την επιτροπεία, από τα προγράμματα» είπε προσθετοντας ότι βγαίνουμε από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας.

Δεσμεύτηκε επίσης πως τον Αύγουστο θα επισκεφτεί εκ νέου το Καστελόριζο για να ανακοίνωσει και την τυπική έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία έτσι ώστε να βγει, όπως είπε, το μελανό χρωμα από το νησί, από το οποίο αναγγέλθηκε η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα ότι η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν αλλά και ότι υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα. Ενώ σημείωσε παράλληλα πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη αλλά και ισχυρά ερείσματα και συμμαχίες στη διεθνή κοινότητα. 



Μητσοτάκης: Θράσος να μιλά από το Καστελόριζο για καθαρή έξοδο ο κ. Τσίπρας

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε από το Καστελόριζο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό, θράσος, ψέματα και πειραματισμούς

«Ο κ. Τσίπρας έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια και υπονόμευσε την οικονομία για πολλά ακόμη χρόνια. Σήμερα, είχε το θράσος -και μάλιστα από το Καστελόριζο- να ξαναμιλήσει για τάχα καθαρή έξοδο», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα», καταλήγει στη δήλωσή του «δεν αντέχει ούτε άλλα ψέματα, ούτε άλλους πειραματισμούς. Πόσο μάλλον ερασιτεχνισμούς στα εθνικά θέματα. Όσο καιρό ακόμη μένει αυτή η Κυβέρνηση, ας διασφαλίσει τουλάχιστον τα αυτονόητα. Ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας». 



ΚΚΕ: Σουρωτήρι από τις παραβιάσεις ο «καθαρός ουρανός» του Καστελόριζου 

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του στο Καστελόριζο.

«Μόνο ως ειρωνεία μπορούν να εκληφθούν οι αναφορές του πρωθυπουργού σε “τέλος της δύσκολης εποχής”, όταν ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ζουν καθημερινά στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τους κινδύνους από την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ο δε -κατά τον κ. Τσίπρα- "καθαρός ουρανός" του Καστελόριζου έχει γίνει σουρωτήρι από τις καθημερινές παραβιάσεις, αλλά και από τα σύννεφα πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή, εξαιτίας των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στους οποίους η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά». 


Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν πάνω από τη Ρω το Σινούκ που μετέφερε τον Πρωθυπουργό 

Παρενόχληση από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δέχθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τη Ρω στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες (kathimerini.gr), κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Ρω στη Ρόδο τα δύο τουρκικά μαχητικά που πετούσαν στα 10.000 πόδια ζήτησε τα στοιχεία πτήσης από τον πιλότο του ελληνικού ελικοπτέρου που εκείνη την ώρα πετούσε στα 1.500 πόδια.

Ο πιλότος ενημέρωσε άμεσα τον Πρωθυπουργό και τον ΑΓΕΕΘΑ και αμέσως έσπευσαν στο σημείο, πετώντας στα 20.000 πόδια εντός του ελληνικού εναερίου χώρου, δύο ελληνικά μαχητικά ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη έφυγαν ανατολικά.

Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν μέσα από το Σινούκ ο Πρωθυπουργός και ο ΑΓΕΕΘΑ. 


Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, nd.gr

1 σχόλιο:

  1. Μία ημέρα μετά ο Νίκος Φίλης σχολιάζει στον ΣΚΑΪ την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Καστελόριζο και τα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια. «Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας. «Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή